ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Οι «Καστανόξανθες πεταλούδες» του Αρεταίου Μπεζάνη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οδός Πανός.
Πρόκειται για μία ποιητική συλλογή που σε εισάγει στον κόσμο του έρωτα, του πάθους και των συναισθημάτων. Άλλωστε αυτό δεν είναι και η ποίηση; Έρωτας, πάθος και συναίσθημα.

Ο νεαρός ποιητής γράφει με την ψυχή του, εντελώς βιωματικά και διακριτικά. Το ύφος του είναι εξομολογητικό και έντονα συγκινησιακό σε κάποια ποιήματα. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν δημιουργεί αναγκαίο συναίσθημα, όταν αυτό δεν υπάρχει.
Τα ποιήματα του είναι αυτοτελή, δεν συνδέονται το ένα με το άλλο. Παρ’ όλα αυτά, συνδέεται η σκέψη του αναγνώστη με αυτά, καθώς τα διαβάζει.
Κρατώντας και ξεφυλλίζοντας το λιλιπούτειο αυτό βιβλίο, χαζεύεις το εξώφυλλο με το έντονο κόκκινο χρώμα αλλά και την μαύρη πεταλούδα στη μέση. Οι αντιθέσεις. Της ζωής και του έρωτα.
Κάθε ποίημα σε εισάγει και σε μία νέα ιστορία, δημιουργώντας σου εικόνες. Ο αναγνώστης δηλαδή, δεν μένει αμέτοχος. Συναισθάνεται τα όσα γράφεις ο ποιητής και με αυτό τον τρόπο, υπάρχει μία αέναη επικοινωνία.
Σε μία εποχή που η ουσιαστική επικοινωνία των ανθρώπων εκλείπει, που κυριαρχεί η εικόνα και χάνεται η ουσία ψυχής και συναισθήματος, έρχεται μία ποιητική συλλογή να μας υπενθυμίσει τι σημαίνει να ερωτεύεσαι με εποχές, μέρη, συνήθειες, ανθρώπους, μυαλά. Τι σημαίνει να εκδηλώνεις συναισθήματα. Και να μην ντρέπεσαι ή να φοβάσαι γι’ αυτά.

Καστανόξανθες πεταλούδες
Στα όνειρά μου βλέπω καστανόξανθες πεταλούδες
Εκεί δεν μπορούν να μου κάνουν κακό
Στα όνειρα οι πεταλούδες δεν ματώνουν.

Ο Αρεταίος Μπεζάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεταξουργείο. Σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

 

ISBN 9789604774708
Εκδοτικός οίκος Οδός Πανός
Σελίδες 64
Διαστάσεις 14×20,5
Ημερομηνίας 1ης παρούσας έκδοσης Μάιος 2021
Συγγραφέας Μπεζάνης, Αρεταίος

Books and Style

Books and Style