ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Μετά την πρώτη του ποιητική συλλογή, ο Γιώργος Πίστας επιστρέφει ανανεωμένος συγγραφικά με την δεύτερη ποιητική του συλλογή που φέρει τον τίτλο «Εποχές Ονείρου» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκης.

Ο συγγραφέας, μέσα από μια αφθονία εικόνων και συναισθημάτων, μας καλεί να επιλέξουμε εμείς την αγαπημένη μας εποχή ή την εποχή εκείνη που συνάδει περισσότερο με την ψυχοσύνθεση μας. Ποιήματα και μικροδιηγήματα δοκιμιακού χαρακτήρα, υπόσχονται να παρασύρουν τον αναγνώστη!
Καλοκαίρι-Φθινόπωρο-Χειμώνας-Άνοιξη. Η σειρά των εποχών θα είναι πάντα ίδια. Εσύ, όμως, καλείσαι να αποφασίσεις τη σειρά που θέλεις να έχει η δική σου ζωή. Κι αν σκέφτεσαι ποσό δύσκολο είναι να αλλάξεις εσύ, φαντάσου ποσό ακατόρθωτο φαντάζει να αλλάξεις τους άλλους γύρω σου. Προσπάθησε… κι αν κάνεις λάθη είναι για μάθεις, είναι για να πάθεις. Αρκεί να μην τα επαναλάβεις. Αρκεί να είσαι ειλικρινής, ένας αλλιώτικος Πιούκ από όνειρο θερινής νυχτός παλιό ξεθωριασμένο -να υποσχεθείς προπάντων στον εαυτό σου μια καλύτερη παράσταση για την επόμενη φορά.

Ο Γιώργος Πίστας με έναν έντονο λυρισμό αρχίζει μέσα από τα ποιήματά του να σκιαγραφεί πρόσωπα, χαρακτήρες, καταστάσεις, συναισθήματα. Ο αναγνώστης νιώθει ότι με αυτόν τον τρόπο επικοινωνεί μαζί του σε μεγάλο βαθμό, και συγγραφέας-αναγνώστης ψάχνουν μαζί να λύσουν τα μυστήρια που κρύβει η κάθε εποχή.
Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα, ακόμη και στην παραλία, πλάι στο κύμα. Ο συγγραφέας ξεκινάει με την εποχή του καλοκαιριού, συνεχίζει με το φθινόπωρο, έπεται ο χειμώνας και κλείνει με την άνοιξη. Σε κάθε εποχή, αναφέρει πρόσωπα, πάθη, λάθη, συγκινήσεις και δεν αφήνει περιθώρια μονοτονίας. Τα ποιήματα είναι μικρά και κατανοητά, χωρίς επιτηδεύσεις. Ο αναγνώστης σε κάθε στίχο, εικονοποιεί αυτό που διαβάζει και το κατανοεί καλύτερα.

Η ζωή και οι στιγμές της, μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν είναι πάντα καλοκαίρι, αλλά ούτε και πάντα χειμώνας. Άσε που και οι ενδιάμεσες εποχές, άνοιξη και φθινόπωρο, έχουν την δική τους μαγεία και χάρη. Αυτό είναι το μήνυμα που εξέλαβα έντονα μέσα από την ποιοτική και ειλικρινή πένα του συγγραφέα.
Την φρεσκάδα της ανάγνωσης και το μεγάλο ενδιαφέρον, συμπληρώνει η πολύ όμορφη εικονογράφηση που επιμελήθηκε ο Φίλιππος Ντεγίδης. Σαν ένας άλλος «Βιβάλντι» ο Γιώργος Πίστας μας καλεί να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβει κάθε εποχή. Που ξέρεις, μπορεί διαβάζοντας αυτό το βιβλίο να αναθεωρήσεις πολλά και να βρεις άλλα τόσα που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις πτυχές της ζωής σου, που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν.
Αξίζει να διαβάσεις αυτό το βιβλίο, να περιηγηθείς στην γλαφυρότητα των στίχων και να «συνομιλήσεις» με τον συγγραφέα, μέσα από κάθε εποχή! Καλή ανάγνωση!

Θερισμός και Τρύγος, Θάνατος και Ανάσταση. Μη μένεις στο πλήγμα αλλά κράτα την ευλογία της κάθε εποχής, της κάθε στιγμής. Άλλαξε πρώτα εσύ, αν θέλεις να δεις την αλλαγή (των) γύρω σου. Αποδέξου, Πίστεψε, Προσπάθησε ξανά….. και λίγο παραπάνω.
Γιώργος Πίστας

Οι «Εποχές Ονείρου» του Γιώργου Πίστα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκη και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας.

Εκδότης: Ελευθερουδάκης
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Τόμος: 1
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 114
Διαστάσεις: 24×17
Βάρος: 0.215 κιλά

Books and Style

Books and Style