ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Κάποτε ονειρεύτηκαν να κατακτήσουν όλον τον κόσμο, ακολουθώντας τον σαλάκωνα και παράφρονα αρχηγό τους. Αιματοκύλησαν την Ευρώπη, ισοπέδωσαν χώρες και οι ίδιοι υπέστησαν επίσης βαρύτατες τις συνέπειες αυτού τους του εγκληματικού λάθους.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, έρχονται και πάλι να μας σοκάρουν με την διά νόμου, λένε, λειτουργία οίκων ανοχής με θύματα αυτή τη φορά ανυπεράσπιστα ζώα που τους εμπιστεύονται τη ζωή και τη φροντίδα τους;

Αδυνατώ να πιστέψω ότι η γερμανική κυβέρνηση θα φτάσει σε αυτό το σημείο γελοιοποίησης του λαού και της χώρας της. Δεν θέλω να δω ούτε έναν οίκο ανοχής με ζώα, να λειτουργεί στη χώρα στην οποία εμπιστεύτηκα επί εφτά χρόνια τα παιδιά μου και τον εαυτό μου, χωρίς να αντιμετωπίσουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκεί παραμονής μας.

Δε δέχομαι ότι Γερμανοί οικογενειάρχες, αξιοσέβαστοι γέροντες και σεβάσμιες γερόντισσες, νέοι άνθρωποι, με τους οποίους συναναστράφηκα και συνήψα και ισχυρούς δεσμούς φιλίας, άψογοι απέναντι σε κάθε ξένο αλλά και στην κοινωνία στην οποία διαβίωναν, επιστήμονες με κύρος αλλά και ο κλήρος, θα επιτρέψουν ποτέ να συμβεί αυτό στον τόπο τους και η χώρα τους, για μία ακόμη φορά, να καταστεί ο περίγελως και το παράδειγμα προς αποφυγήν για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ότι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, μία χώρα και ένας λαός υπόδειγμα πειθαρχίας, τήρησης των νόμων και της τάξης, έχει ανάγκη να υποθάλπει και μάλιστα και διά νόμου «διασκεδάσεις» που υποβιβάζουν τον λαό της και τον καθιστούν κτήνος επί κτήνους ιππεύον. Με την ελπίδα ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα ατόμων τα οποία τα ίδια εμφορούνται από ψυχοσωματικές διαταραχές και ανωμαλίες κάθε είδους σαν κι εκείνη, λόγου χάρη, την οποία ποτέ δεν συγχώρεσα στον σπουδαίο κατά τα άλλα βυζαντινό αυτοκράτορα, ο οποίος νυμφεύθηκε την κόρη της αδελφής του ή τον 80χρονο που νυμφεύθηκε την 12χρονη, μη σεβόμενος την ηλικία και τον εαυτό του.

Με την ελπίδα ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα ατόμων τα οποία τα ίδια εμφορούνται από ψυχοσωματικές διαταραχές και ανωμαλίες κάθε είδους…

Και είναι πολλές, δυστυχώς, αυτές οι προβληματικές – ή μάλλον εγκληματικές – σεξουαλικές συμπεριφορές που μόνο οίκτο προκαλούν και βδελυγμία για τους άνδρες, οι οποίοι στο όνομα κάποιας δήθεν θεϊκής εντολής ορισμένοι, κάποιας αυθαιρεσίας που η εξουσία τους εξασφαλίζει άλλοι, ή απλώς προσωπικών διαταραχών και ανόσιων ορέξεων, λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά η κτηνοβασία σε ποια κατηγορία σεξουαλικής διαταραχής δύναται να καταταγεί; Μικρά παιδιά ακούγαμε από τους μεγάλους για τον τάδε ψυχικά και νοητικά διαταραγμένο κάποιου χωριού ο οποίος συνελήφθη να επιδίδεται σ’ αυτή τη βδελυρή πράξη σε βάρος οικόσιτων ζώων, ζώο ον και ο ίδιος.

Και φυσικά όλη η κοινωνία του χωριού του που τον γνώριζε, τον είχε εξοβελίσει, τουλάχιστον συνειδησιακά. Οι δε πατεράδες και οι παππούδες μας, έχοντες υψηλή επίγνωση της ηθικής και της αξιοπρέπειας και στη γενετήσια ορμή, κατάφερναν να τη δαμάζουν, όταν απέβαινε επικίνδυνη για την ίδια τους την ύπαρξη αλλά και τη συμβίωση εντός της κοινότητας και την ψυχοσωματική ισορροπία των παιδιών τους.

Ελπίζω, επομένως, ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα ατόμων που διακατέχονται από προκαταλήψεις κατά του συγκεκριμένου λαού και βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να τους εκδικηθούν. Γιατί, αν είναι όντως αλήθεια, το μόνο που θα πω στους φίλους μου Γερμανούς είναι:
«Είστε αξιολύπητοι αλλά και ανάξιοι ακόμη και της απόλυτης περιφρόνησής μας»…

Books and Style

Books and Style