ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Αξιότιμε κύριε Καρανίκα,

αποκάλεσες απαξιωτικά «αμόρφωτα εθνίκια» – κατά το καθίκια, προφανώς, (χαίρε σαλακωνείας και αλαζονείας βάθος απροσμέτρητον!) – τους συντοπίτες σου και όσους διαδηλώνουν ή μάλλον, κατά τα γραφόμενά σου, «ουρλιάζουν» για την Μακεδονία και επικαλούνται τον Μεγάλο Αλέξανδρο, -πώς τολμούν, αμόρφωτοι όντες!

Αλλά φίλε μου Καρανίκα, για να μιλήσει κάποιος για τον μέγιστο των μεγίστων βασιλέων της Ελλάδας, για να αναφερθεί στην Ιστορία αυτού του τόπου, δεν χρειάζεται να είναι τόσο μορφωμένος, όπως… εσύ.

Αρκεί να την έχει μάθει σωστά από παιδί και να τη σέβεται.

Να του έχουν διδάξει οι δικοί του να αναφέρεται με αγάπη και σεβασμό στον ελληνικό λαό.

Να τιμά εκείνον που στη σοφία, την αρετή και στα κατορθώματά του γονατίζουν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί της γης, αλλά και οι λαοί που κυρίευσε, αναφερόμενοι ακόμη με θαυμασμό στην μνήμη του και την αυτοκρατορία που δημιούργησε ως τα πέρατα του κόσμου, με σεβασμό στους στρατιώτες του, στο λαό του, στους αμάχους και τον πολιτισμό των άλλων χωρών.

Και λυπούμαι που θα στο πω, αλλά εσύ και οι ομοϊδεάτες σου είστε οι τελευταίοι που δικαιούνται να αναφέρονται στον Αλέξανδρο.

Πρώτον, γιατί δεν σεβάστηκες τον λαό, αξιότιμε σύμβουλε, που σε πληρώνει από το υστέρημά του σε εποχές δύσκολες για εκείνον και δεύτερον, γιατί στο άκουσμα και μόνο της φράσης «υπεράσπιση της Ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας μας», νιώθεις κι εσύ και οι ομοϊδεάτες σου αποστροφή, ιδεοληπτικοί και αμετανόητα δογματικοί όντες.

Και θέλοντας να καλύψετε αυτές σας τις προκαταλήψεις, τις οποίες άλλοι παιδιόθεν σάς ενεφύσησαν, επιτίθεσθε εναντίον απλών ανθρώπων του λαού μας, ταυτίζοντάς τους ανερυθρίαστα με τον φασισμό…

Λυπούμαι, φίλε μου Καρανίκα, αλλά αυτός ο υβριστικός χαρακτηρισμός «εθνίκια», δεν συνάδει ούτε με το αξίωμά σου ούτε με την Ιστορία αυτής της χώρας.

Σου απαντώ όμως με όλη μου την καλή προαίρεση ότι για μας και τους συντοπίτες σου, ένας τέτοιος χαρακτηρισμός από το δικό σου στόμα αποτελεί και την μεγαλύτερη τιμή.

Τιμή απέναντι σε σένα και σε όλους αυτούς που δεν κατάφεραν ακόμη να απαλλαγούν από τα σύνδρομα του εμφυλίου.

Σε εκείνους που ακόμη τιμούν αρχηγούς κρατών, διά βίου και άνευ εκλογών κυβερνώντες.

Σε όλους αυτούς που δεν κατάφεραν ή δεν θέλησαν σκόπιμα να διαχωρίσουν τον εθνισμό από τον εθνικισμό.

Φίλε μου Καρανίκα και όλοι οι όμοιοί σου, μάθετε πως σε τούτη τη χώρα ο εθνισμός δεν πρόκειται να πεθάνει.

Εμείς τα «εθνίκια» θα είμαστε πάντα εδώ για να διαφεντεύουμε αυτόν τον τόπο και να τον υπερασπιζόμαστε από εθνομηδενιστές και «πατριώτες» σαν κι εσάς.

Θα είμαστε εδώ για να απαντάμε σε όλους αυτούς που, εγκλωβισμένοι στα συμπλέγματά τους και την ουτοπία τους, δεν κατάφεραν ποτέ να αγαπήσουν πραγματικά αυτή τη χώρα, με ελάχιστες και φωτεινές εξαιρέσεις…

Θα είμαστε εδώ για να κτίσουμε ξανά μία δημοκρατία, όπου μόνο οι άξιοι θα καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας και όχι οι φίλοι, παρατρεχάμενοι και ημέτεροι πρωθυπουργών, υπουργών και κομματικών στελεχών. Οποιαδήποτε δε ομοιότητα με τη δική σου επιλογή σ’ αυτή τη θέση, δεν είναι καθόλου συμπτωματική…

Θα πετάξουμε ψηλά με αυτούς που λένε όχι στην ισοπέδωση όλων προς τα κάτω, στην αθλιότητα των λαών και την ευμάρεια των ολίγων και ισχυρών κομματικών στελεχών.

Θα βρεθούμε μπροστά σας σήμερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και όποτε και πάλι η πολύτιμη Πατρίδα το ζητήσει και η Μακεδονία μας, για να σας εμποδίσουμε να δωρίσετε στους πρώην συντρόφους και ομοϊδεάτες των παππούδων σας την Μακεδονία και την Ιστορία μας.

Έτσι, μωρέ Καρανίκα και όλοι οι όμοιοί σου, γιατί ο εθνισμός είναι ψυχής μεθύσι κανένας δεν κατάφερε ποτέ να καταλύσει…

Books and Style

Books and Style