ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

Στην Ελλάδα ζουν περίπου 4.0000.000 αδέσποτα ζώα, σε άθλιες συνθήκες.

4.000.000 ζωές οι οποίες αργά και βασανιστικά περιμένουν το θάνατό τους. Οι Έλληνες φιλόζωοι με αιματηρές προσπάθειες καταβάλουμε ό,τι είναι δυνατό καθημερινά, προκειμένου αυτά τα ζώα να σταματήσουν να υποφέρουν. Δυστυχώς οι αρμόδιοι δημόσιοι φορείς και ο κρατικός μηχανισμός έως τώρα έχουν φανεί ιδιαίτερα λειψοί και καθόλου ικανοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό.

Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά φιγουράρει στις πρώτες θέσεις ανικανότητας περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όμως παρ’ όλες τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η ελληνική κοινωνία δείχνει πρόθυμη και τάσσεται ενεργά στον αγώνα διάσωσης των αδέσποτων. Οι Έλληνες φιλόζωοι δίνουν καθημερινά κομμάτι του εαυτού τους ώστε να κάνουν όλα όσα το υποτυπώδες και υπνωτισμένο κράτος αδυνατεί για την περίθαλψή τους.

Αυτά έως τώρα! Από δω κι έπειτα όλα αλλάζουν. Νέοι νόμοι, νέοι κανόνες. Τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα θα πολλαπλασιαστούν. Η φιλοζωία στην Ελλάδα αργοπεθαίνει. Ο φιλόζωος θα είναι δαχτυλοδειχτούμενος και παράνομος. Σε μία ευρωπαϊκή χώρα του 2018 θα απαγορεύεται στους Έλληνες πολίτες και δημοσιοποιούν φωτογραφίες αδέσποτων ζώων προς βοήθεια ή υιοθεσία. Στη χώρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, τα ζώα αντιμετωπίζονται ως… μηχανάκια και φορολογούνται. Στον τόπο του Ελευθέριου Βενιζέλου και της Μελίνας, ο Πολιτισμός καταστρατηγείται. Στην Ελλάδα του Καζαντζάκη, τα αδέσποτα ζώα αποδεκατίζονται. Και όλα αυτά στο βωμό του χρήματος από το ίδιο το κράτος. Και μπορεί ο νόμος να αποσύρθηκε «προς το παρόν», όπως ανέφερε ο (αν)αρμόδιος υπουργός, ωστόσο το πνεύμα του ζωοκτόνου νόμου θα επανέλθει, έστω και συγκαλυμμένος.Μέσα από την Δημοκρατία στην Ελλάδα, γεννιέται ένα νέο είδος φασισμού που εφαρμόζεται σε οτιδήποτε αναπνέει. Ακόμη και στα ζώα. Ποιος να το περίμενε αυτό; Ο νέος φιλοζωικός νόμος που παραλίγο να εφαρμοστεί και να τεθεί σε δίμηνη δημόσια διαβούλευση, θα πήγαινε τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Με ποιο δικαίωμα θα καταπατούσαν όλα όσα οι Έλληνες φιλόζωοι κατάφεραν και με ποιο δικαίωμα θα έπαιζαν με τα συναισθήματα των ανθρώπων, ακόμη μία φορά; Δυστυχώς ξανά η Ελλάδα θα γινόταν ο περίγελος της Ευρώπης, εξαιτίας της ανικανότητας και άγνοιας των υπευθύνων. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για τους αδύναμους, δηλαδή για τα ζώα.Να φορολογήσουν την αγάπη και την προσπάθεια όλων όσοι αγαπούν! Το συναίσθημα θα μεταφραζόταν έτσι σε χρήμα. Άραγε αγαπήσανε ποτέ; Αγαπήθηκαν; Μάλλον όχι. Γιατί άνθρωπος που έχει αγαπηθεί, μόνο αγάπη δίνει. Τουλάχιστον εμείς οι πραγματικοί φιλόζωοι έχουμε την ευτυχία να γνωρίζουμε τη λέξη ΑΓΑΠΗ!

Ο Πολιτισμός μίας χώρας φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι φέρονται στα ζώα!

Books and Style

Books and Style