ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Η πρώτη ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Μαράκη-Μπούρκα, «Από αίμα σε αίμα» είναι γεγονός και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Ο Αλέξανδρος είναι ηθοποιός, μουσικός και νέο ταλέντο και στην ποίηση.

Το «Από αίμα σε αίμα» έχει ως αφετηρία το σήμερα και φτάνει μέχρι τα άδυτα της παιδικής ηλικίας του δημιουργού. Η συλλογή εισάγεται με δυο ποιήματα που έχει γράψει ο πατέρας του ποιητή και καταλήγει στα δικά του.

Τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ποίηση του είναι θέματα που αφορούν τον καθένα από εμάς. Η απώλεια, η ανιδιοτελής αγάπη, η μοναξιά και το …πέπλο της υποκρισίας της εποχής μας, είναι στο προσκήνιο αυτής της ποιητικής συλλογής.

Έχοντας πολλές εικόνες, ελεύθερο στίχο και έντονη γλαφυρότητα, ο ποιητής μοιράζεται με τους αναγνώστες πολλά κομμάτια του εαυτού και συνδέει το παζλ της ανθρωπιάς και των συναισθημάτων. Ξεκλειδώνει την ψυχή των αναγνωστών, διεισδύοντας στις μύχιες σκέψεις τους. Άλλοτε σκληρός κι άλλοτε νοσταλγικός και ευαίσθητος, ο Αλέξανδρος αφυπνίζει την συνείδησή μας και περνάει μηνύματα λαχτάρας και αισιοδοξίας.

Αλήθεια, πώς θα ήταν ο κόσμος αν όλοι ζούσαμε τα παραμύθια που ονειρευόμασταν; Η γραφή του ποιητή αναβλύζει ειλικρίνεια και αγάπη κι αυτό κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται οικειότητα!

Η ποίηση είναι ένα δύσκολο σπορ και απαιτεί πόνο, αλήθεια, κόπο και κατάθεση ψυχής. Τα βιώματα του ποιητή γίνονται γέφυρα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Ο αναγνώστης νιώθει ένα χέρι βοηθείας μέσα από την ποίηση του Αλέξανδρου και η συλλογική προσπάθεια, γίνεται το αντιστάθμισμα, προς καθετί άσχημο και τοξικό.

Τέλος, διαβάζοντας τα ποιήματα του Αλέξανδρου, τα φαντάστηκα να τα ερμηνεύει ο ίδιος, ή κάποιος άλλος ηθοποιός, πάνω σε μία θεατρική σκηνή, με μινιμαλιστικό σκηνικό. Αλέξανδρε, για σκέψου το, καλύτερα!

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου!

ISBN: 978-960-640-081-0
Σελίδες: 80

Books and Style

Books and Style