ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Λέμε ΟΧΙ στα εν καιρώ ειρήνης «στρατόπεδα αιχμαλώτων».

Λέμε ΟΧΙ στην εισβολή –περί εισβολής πρόκειται- όλων αυτών των κατατρεγμένων και εξαθλιωμένων στη χώρα μας.

Ένα μεγάλο ΟΧΙ στα συμφέροντα εκείνων που προκαλούν τους πολέμους στις χώρες τους, ΟΧΙ στις κυβερνήσεις τους που τους οδήγησαν στην απόλυτη φτώχεια.

Ένα μεγάλο ΟΧΙ σε εκείνους που έκλεισαν τα δικά τους σύνορα και μετέθεσαν την ευθύνη και το βάρος αυτής της εισβολής στη δική μας χώρα και την Τουρκία.

Και ο μεν πρόεδρος της γειτονικής χώρας, μολονότι ομόθρησκος με την πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, δεν διστάζει να εκμεταλλευθεί αυτό το γεγονός και σε πολιτικό επίπεδο προς όφελός του, ενώ εμείς, λαός φιλόξενος και συμπονετικός από τα πανάρχαια χρόνια, παίζουμε τα δικά τους αισχρά παιγνίδια, μετατρέποντας τη χώρα μας, που δεν αποτελεί καν προορισμό όλων αυτών των εξαθλιωμένων, σε έναν απέραντο καταυλισμό ντροπής.

Λέμε ΟΧΙ στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης όλων αυτών, στον αριθμό τους που υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό που έχουμε τη δύναμη να φιλοξενήσουμε.

Λέμε ΟΧΙ στους μετανάστες και πρόσφυγες των επιδομάτων και της αεργίας, όταν εμείς δεν εγκαταλείψαμε τη χώρα μας και δεν γίναμε λαθρομετανάστες ούτε σε φτώχεια ούτε σε πόλεμο, αλλά ξενιτευτήκαμε μόνο όταν μας προσκάλεσαν, και ως νόμιμοι μετανάστες πλέον. εργαστήκαμε και σε ορυχεία, προκειμένου να κερδίσουμε τη ζωή και την παραμονή μας στην ξένη χώρα.

Επιτέλους οφείλουμε όλοι να μην παραμείνουμε απλοί θεατές όσων διαδραματίζονται στη χώρα μας και να ξεσηκωθούμε εναντίον όλων αυτών που με την πολιτική τους κατέστησαν τις χώρες προέλευσής τους πεδία μαχών, φρίκης και απόλυτης φτώχειας.

Εναντίον όλων αυτών που κρύφτηκαν πίσω από τα συμφέροντά τους και μας δίνουν με τα χρήματα της δικής τους ενοχής ένα σπασμένο ξύλο, για να βγάλουμε εμείς το φίδι από τον τρύπα.

Εναντίον και όλων αυτών που με το πρόσχημα της δήθεν αλληλεγγύης μεταξύ των λαών θεωρούν ρατσιστές όσους εκφράζουν την ανησυχία τους για το τεράστιο και αδικαιολόγητο λαθρομεταναστευτικό κύμα προς τη χώρα μας.

Όλους τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης που τολμούν να προτείνουν ως λύση στην υπογεννητικότητα της χώρας μας την επιμειξία Ελλήνων με όλους αυτούς τους ετερόκλητους και αλλόθρησκους αυθαίρετους εισβολείς στη χώρα μας.

Αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται πως είναι διαφορετικό να ερωτευθούν οι νέοι μας και κάθε νέος νόμιμος μετανάστης σε μία άλλη χώρα τον συμμαθητή ή τη συμμαθήτριά του, τον συμφοιτητή και συνάδελφό του και να λάβουν υπεύθυνα οι ίδιοι την απόφαση να δημιουργήσουν οικογένεια με άτομα άλλης θρησκείας και εθνικότητας, συνθέτοντας με τη δύναμη της αγάπης αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία.

Και είναι πολύ διαφορετικό να μας επιβάλουν άλλοι την εισβολή στη χώρα μας και την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία λαθρομεταναστών και προσφύγων που κάποιοι δημιούργησαν με τις αυθαίρετες αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

Οφείλουμε να εκφράσουμε επιτέλους την αντίθεσή μας και να ζητήσουμε το αυτονόητο.

Να επιστρέψουν όλοι αυτοί στις χώρες τους, αφού πρώτα διατεθούν στις κυβερνήσεις τους τα χρήματα της Ευρώπης και των ΗΠΑ που τώρα χορηγούνται για την ίδρυση και λειτουργία των καταυλισμών της ντροπής και τις ΜΚΟ.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι ρατσισμός να μην θες λαθρομετανάστες στη χώρα σου. Ότι δεν είναι ασέβεια προς την ετερότητα. Κατανοούμε και συμπαραστεκόμαστε στο πρόβλημά τους, γιατί έχουμε βιώσει την προσφυγιά και τη μετανάστευση των γονιών μας, τη δική μας και των παιδιών μας και γνωρίζουμε ότι κανένας δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του, αν δεν τον υποχρεώνει αδήριτη η ανάγκη ή ο πόλεμος,

Ρατσισμός όμως είναι η εξώθηση στη μετανάστευση όλων αυτών.

Ρατσισμός είναι η αεργία που παρέχουμε σε όλους αυτούς και η εύκολη διαβίωση σε βάρος άλλων.

Η αιχμαλωσία τους στη χώρα μας, όταν δεν υπάρχει προοπτική επαγγελματικής τους αποκατάστασης σε βάθος 20ετίας τουλάχιστον.

Ορισμένοι προβάλλουν το επιχείρημα ότι θα τους αφομοιώσουμε και θα «εκπολιτισθούν», θα γίνουν δηλαδή σαν εμάς. Όλοι αυτοί ξεχνούν ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να τους υποχρεώσουμε να χάσουν τη δική τους θρησκευτική και εθνική ταυτότητα και ότι αυτό είναι και ο μεγαλύτερος ρατσισμός απέναντί τους, όπως και το αντίθετο, να χάσουμε δηλαδή εμείς τη δική μας εθνική και πολιτισμική ταυτότητα εξαιτίας τους.

Ούτε, βέβαια, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι άλλες ακραίες φωνές που αναφέρονται σε σκοτεινά σχέδια ισλαμοποίησης της χώρας μας για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς τουλάχιστον δεν κινδυνεύουμε, αφού δεν αποτελούμε προορισμό τους ούτε και πιστεύουμε ότι θα καταφέρει εύκολα ο ισλαμισμός να υπερισχύσει της δικής μας θρησκείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σοφό θα ήταν επομένως οι ισχυροί και οικονομικά αυτού του πλανήτη να φροντίσουν να επιβάλουν την ειρήνη και να παράσχουν στις χώρες των λαθρομεταναστών και προσφύγων τα απαραίτητα, προκειμένου να κτίσουν στις χώρες τους το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Να επιτρέψουν δε και σε εμάς να φροντίσουμε να κτίσουμε απρόσκοπτα και το μέλλον των δικών μας παιδιών. Να αποφασίσουμε εμείς αν θα συνάψουμε σχέσεις κοινωνικές ή και προσωπικές με άλλους λαούς και όχι να μας τις επιβάλουν τρίτοι.

Τα ταξίδια δε και η νόμιμη μετανάστευση σε κάθε χώρα και τη δική μας θα είναι πάντα ελεύθερα για εκείνους που θα θελήσουν να γνωρίσουν και να καταστούν κοινωνοί και του δικού μας πολιτισμού, χωρίς να υποχρεώνονται από την ανάγκη.

Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας να πει επίσης μαζί μας το μεγάλο ΟΧΙ.

Να κλείσει τα σύνορά μας και να εισηγηθεί στους εταίρους μας να επιστρέψουν όλοι αυτοί στις χώρες τους.

Να μην επιτρέψει να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο εν καιρώ ειρήνης «αιχμαλώτων», αντιλαμβανόμενος επιτέλους ότι παγκοσμιοποίηση σημαίνει φιλία και συνεργασία μεταξύ των λαών, σεβασμός στην πολιτισμική και εθνική ταυτότητα κάθε χώρας και όχι αυθαίρετη εισβολή και διά της βίας επιβολή της δικής σου κουλτούρας σε άλλες χώρες και πολιτισμούς…

 

 

Books and Style

Books and Style