ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Αποτύχατε, διότι, όταν ήλθε εκείνη η ώρα που ο εκλεγμένος από τον λαό πρωθυπουργός μίας χώρας αναδεικνύεται σε Ηγέτη, εσείς προτιμήσατε τον τίτλο του ηγεμονίσκου.

Αποτύχατε, διότι με τις δικές σας ενέργειες διχάσατε τους Έλληνες, λησμονώντας ότι δεν είστε αρχηγός κόμματος, αλλά ηγέτης όλων των Ελλήνων.

Αποτύχατε, διότι δεν καταφέρατε να κατανοήσετε τις ευαισθησίες μας στα εθνικά μας θέματα και να λειτουργήσετε ως πατέρας, όπως λειτούργησε ο μέγας Εθνάρχης, εισηγηθείς και υπογράψας την νομιμοποίηση του ΚΚΕ, όσο και αν αυτό ήταν αντίθετο με την δική του πορεία και πολιτική θέση, με μοναδικό κίνητρο την ενότητα και συμφιλίωση του ελληνικού λαού.

Αποτύχατε, διότι δεν καταφέρατε να απεγκλωβίσετε τον εαυτό σας από τους ιδεοληπτικούς και με τα σύνδρομα του εμφυλίου συμβούλους σας και αντί να συνθέσετε τις διαφορετικές απόψεις των πολιτών, εσείς φροντίσατε λόγοις αλλά και πράξεσι να μας διασπάσετε.

Αποτύχατε, διότι υπογράψατε την επαίσχυντη συμφωνία του «Εμείς οι «Μακεδόνες» και εσείς ο Έλληνες» και το εξής θα υπάρχουν δύο λαοί στα Βαλκάνια, Έλληνες και Μακεδόνες.

Αποτύχατε, διότι αναγνωρίσατε μακεδονική εθνότητα σε ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων λαών, Βουλγάρων, Σλάβων, Αλβανών, αθίγγανων, όταν οι ίδιοι αμφισβητούσαν ήδη αυτόν τον επίπλαστο και νόθο μακεδονισμό τους και όλοι οι διανοούμενοι και την Ιστορίαν των λαών γνωρίζοντες επίσης.

Αποτύχατε, διότι αναγνωρίσατε μακεδονική γλώσσα.

Και αν θεωρείτε ότι οι υποσημειώσεις «ουδεμίαν σχέσιν έχοντες με την αρχαία Ελλάδα» και «σλαβικήν προέλευσιν έχουσα» σας καλύπτει, αυταπατάσθε και αυτό είναι και απόδειξη της αφέλειας ή της κουτοπονηρίας σας.

Αποτύχατε, διότι με τη συμφωνία σας καταστήσατε ανασφαλείς τους Έλληνες Μακεδόνες οι οποίοι στο εξής, αναφερόμενοι στην καταγωγή τους, θα υποχρεούνται να διευκρινίζουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τους γείτονες της «Β. Μακεδονίας»…

Στο εξής θα είναι μόνο Έλληνες και όχι Μακεδόνες, όπως εμείς οι Ηπειρώτες. Βέβαια μετά τις υποσχέσεις-απειλές του ανεκδιήγητου υπουργού σας, ο οποίος επιχειρεί και να σας επισκιάσει με δηλώσεις και αλαζονικά «χαριτολογήματα», και εμείς οι Ηπειρώτες αρχίζουμε να φοβόμαστε τα χειρότερα…

Αποτύχατε, διότι θέσατε το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας σε κίνδυνο, αν οι ανακατατάξεις και οι συγκυρίες αποβούν αρνητικές για τη χώρα μας στα Βαλκάνια και δεν θα έχουμε την δυνατότητα να τις αντιμετωπίσουμε, δέσμιοι όντες μίας προδοτικής και κατάπτυστης συμφωνίας.

Αποτύχατε, διότι χαρίσατε την Ιστορία και τους βασιλείς μας σε γείτονες οι οποίοι, απαξιώσατες την πραγματική τους καταγωγή και εθνική Ιστορία, αποφάσισαν ένα πρωί να σφετερισθούν την των γειτόνων τους, αμφισβητούντες την ελληνικότητα των Μακεδόνων.

Αποτύχατε, διότι συμπλεύσατε με τη συμφωνία αυτή με τον Ερντογάν και τους Γκρίζους Λύκους.

Αποτύχατε, διότι υπαναχωρήσατε από όλες σας τις προεκλογικές υποσχέσεις και με την περίφημη «κωλοτούμπα» σας μετατρέψατε πρώην μισητούς εχθρούς σας σε συμμάχους και φίλους, επαιτώντας την οικονομική τους αρωγή και λειτουργώντας υπέρ των δικών τους συμφερόντων.

Αποτύχατε, διότι τυχόν ελαφρύνσεις στο χρέος ή ακόμη και επιτυχία σας στον οικονομικό τομέα θα τα χρεωθείτε ως αντάλλαγμα για την συμφωνία, ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι αλήθεια.

Αποτύχατε, διότι αιτιολογήσατε το δικό σας εγκληματικό λάθος, επικαλούμενος τα «λάθη» των προγηγούμενων και λησμονώντας ότι, ακόμη και έτσι να ήταν, εσείς υποτίθεται ότι ήλθατε για να επουλώσετε και όχι να τραυματίσετε ακόμη πιο βαριά τον χιλιοπροδομένο λαό μας.

Αποτύχατε, διότι χαρακτηρίσατε ακραίους και φασίστες ή μάλλον «εθνίκια», διά στόματος συμβούλου σας, όσους διαδηλώνουν για τη Μακεδονία μας, ενώ αποδεικνύεσθε ιδιαίτερα επιεικής σε εκείνους που ασκούν βία και καταστρατηγούν τους νόμους, στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης των αδυνάτων.

Λυπούμαι, πρωθυπουργέ μας, αγαπητό μου παιδί.

Λυπούμαι, διότι, νέος ων, είχατε την ευκαιρία να αρθείτε υπεράνω των ιδεοληψιών και των προσωπικών σας κομματικών επιλογών και να αναδειχθείτε σε έναν μεγάλο Ηγέτη αυτού του τόπου.

Λυπούμαι, διότι οι ψηφοφόροι σας αλλά και άλλοι Έλληνες σε άλλα κόμματα ανήκοντες, εναπόθεσαν πολλές ελπίδες στα δικά σας ψέματα και τις αίολες προεκλογικές σας υποσχέσεις…
Λυπούμαι, διότι απωλέσατε αυτή την ευκαιρία, εγκλωβισμένος στα συμπλέγματα και τις ανασφάλειές σας, τη σαλακωνεία και τον υπέρμετρο εγωισμό σας.

Η Ιστορία και ο ελληνικός λαός θα σας δικάσουν και θα σας καταδικάσουν, πρωθυπουργέ μας. Να εύχεστε μόνο αυτή η καταδίκη να μην είναι τόσο βαριά όσο είναι το έγκλημα που εσείς διαπράξατε σε βάρος της.

Εσείς θα φύγετε αργά ή γρήγορα από αυτή τη θέση, όπως και οι προκάτοχοί σας.

Η Ιστορία όμως αυτού του τόπου θα είναι πάντα εδώ για να θυμίζει τις πράξεις σας σε μας και τα παιδιά μας και να μας διδάσκει ότι η Ιστορία και ο Πολιτισμός ακόμη και της πιο μικρής και ασήμαντης χώρας ούτε πουλιέται ούτε χαρίζεται ούτε τίθεται σε διαπραγμάτευση με κανέναν και για κανέναν λόγο.

Και όσα οφέλη και αν τυχόν προκύψουν από μία τέτοια συμφωνία ή όσα και αν είναι τα θετικά αποτελέσματα από την σκληρή αριστερή σας πολιτική και τις πολύχρονες θυσίες των Ελλήνων, δε θα σταθούν ικανά να σας απαλλάξουν από τον τίτλο του εθνομηδενιστή και προδότη της Μακεδονίας, του λαού και της Ιστορίας μας.

Λυπούμαι…

Books and Style

Books and Style