ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, είχα την τύχη να συνεργαστώ με ένα πολύ αγαπητό αλλά και δημιουργικό άνθρωπο που μου έδωσε την ευκαιρία να εικονογραφήσω την προσωπική της τράπουλα ταρώ.

Άννα Κτενίδου και Νίκος Ραφαηλίδης

Λίγα λόγια για εκείνη:
Η Άννα Κτενίδου είναι 31 ετών, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και το επάγγελμά της είναι Μελλοντολόγος, ενώ παράλληλα έχει τη δική της επιχείρηση πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Απο νεαρή ηλικία, οι επιρροές της στην μαντεία ήταν πολλές, λόγω και των καταβολών της, καθώς κατάγεται από την Μικρά Ασία.

Για κάποιους αυτό μοιάζει απίστευτο και παράξενο, για εκείνη όμως όπως δηλώνει, «ήταν πάντα φυσιολογικό και τρόπος ζωής».

ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Πώς σκέφτηκες και ποιος ήταν ο λόγος, να δημιουργήσεις την δική σου τράπουλα ταρώ;

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΙΔΟΥ: Τα τελευταία χρόνια βλέπω στη δουλειά μου το ενδιαφέρον του κόσμου να αυξάνεται, εκτός από την καφεμαντεία, και στην χαρτομαντεία. Από μικρή οι τράπουλες είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον μου και λόγω αυτού, αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου τράπουλα.

ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Επέλεξες έναν πολύ ιδιαίτερο τίτλο τον οποίο έχεις χρησιμοποιήσει και στην επιχείρησή σου. Ποιός ήταν ο λόγος αυτής της ονομασίας των δημιουργιών;

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΙΔΟΥ: Η ονομασία της τράπουλάς μου, είναι εμπνευσμένη από δύο παράγοντες. Έτσι λοιπόν, η τράπουλα ΑνΚολ προέρχεται από το μισό μου όνομα: Άννα (Αν) και το άλλο μισό, από το όνομα του μαγαζιού μου. Την Κολοκύθα (Κολ).

ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτήν την τράπουλα;

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΙΔΟΥ: Στόχος της τράπουλας μου, είναι να καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερες ατέλειες και παραλείψεις άλλων τραπουλών και μέσα από το δικό μου στυλ, να δώσω στον κόσμο την ευκαιρία να ανακαλύψει όσο το δυνατόν πιο εύκολα και απλά το κομμάτι που λέγεται χαρτομαντεία.

ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Η κάθε κάρτα έχει μία συγκεκριμένη ερμηνεία. Στον καθένα που θα την διαβάσει, θα υπάρξει διαφορετική;

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΙΔΟΥ: Η κάθε κάρτα έχει τη δική της ερμηνεία και ανάλογα με το θέμα που απασχολεί αυτόν που την ρίχνει και σύμφωνα με το συνδυασμό των υπόλοιπων καρτών που έχουν πέσει, έχει την κατάλληλη ερμηνεία. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και το αντικείμενο για το οποίο ψάχνουμε απαντήσεις: οικονομικό, ερωτικό, εργασιακό…

ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Μίλησε μας για το καφέ-μπαρ «Κολοκύθα». Τι θα συναντήσει ένας νέος πελάτης όταν το επισκεφθεί;

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΙΔΟΥ: Η Κολοκύθα δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και μετά από πολλή σκέψη. Οργάνωση και προγραμματισμός, ήταν τα δύο όπλα τα οποία βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Στόχος μας είναι και θα είναι ο επισκέπτης – πελάτης να νιώθει οικία και ελεύθερος στον χώρο μας, να πάρει απαντήσεις για πράγματα που τον απασχολούν και με ευστοχία να του δοθούν κάποιες συμβουλές – λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Μέχρι τώρα ο κόσμος, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτή τη δουλειά; Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τη Μαντεία, μπορεί να πάρει συμβουλές απο εσένα, μέσω κάποιου σεμιναρίου ή ραντεβού;

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΙΔΟΥ: Λόγω του ενδιαφέροντος του κόσμου για τη χαρτομαντεία αλλά και λόγω της δημιουργίας μιας δικής μου τράπουλας, θα διοργανώσω έναν κύκλο σεμιναρίων, το οποίο θα καθοδηγεί τους ενδιαφερόμενους, βήμα βήμα σε αυτόν τον τομέα. Επίσης η Κολοκύθα θα είναι στη διάθεσή τους και πέρα των σεμιναρίων, για τις προσωπικές μελλοντικές προβλέψεις.

ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Ποιος είναι ο κύριος στόχος σου για το μέλλον;

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΙΔΟΥ: Ο μελλοντικός στόχος μου απευθύνεται άμεσα στο κοινό μου και δεν είναι άλλος απο το να διδάξω ένα διαφορετικό είδος πρόβλεψης του μέλλοντος και της αυτογνωσίας.

ΝΙΚΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Άννα μου σε ευχαριστώ για την υπέροχη συνεργατικότητα που είχαμε αλλά κυρίως για τη φιλία σου. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΙΔΟΥ: Θα είμαι πάντα στο πλευρό σου.

Περισσότερα για την Άννα Κτενίδου:
Προσωπικός λογαριασμός στο facebook: Anna Ktenidou
Instagram: mikriannoula87 &kolokitha_2016
Η «Κολοκύθα» στη Θεσσαλονίκη: Δεσπεραί 17, Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 231 553 2530.

Περισσότερα για τον Νίκο Ραφαηλίδη:
Facebook: Νίκος Ραφαηλίδης
Instagram: nikosrafaelidis

Books and Style

Books and Style