ΧΡΙΣΤΟΣ Ρ. ΤΣΙΑΗΛΗΣ

Ο συγγραφέας Χρίστος Ρ. Τσιαήλης γεννήθηκε στη Λευκωσία, το 1974. Καθηγητής Αγγλικών, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, είναι ενεργός αθλητής τριάθλου και μαραθωνοδρόμος. Η ενασχόλησή του με τη γραφή καταλαμβάνει όλες τις στιγμές που το φως της οθόνης είναι πιο έντονο, ενώ γύρω επικρατεί ημίφως ή απόλυτο σκοτάδι. Ταξιδεύει πολύ, καταγράφει αναμνήσεις από παντού. Το έργο του και η γραφή του απευθύνεται σε γήινους και μη.

Ποιήματα και πεζογραφήματά του στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα έχουν εμφανιστεί σε συλλογές, λογοτεχνικά περιοδικά και σε ανθολογίες μετά από διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όπως τα διεθνή λογοτεχνικά περιοδικά ArtAscent, Poets and Dreamers, In Focus, Diasporic Literature, 4η Ομαδική Ποιητική Συλλογή εκδόσεων Διάνυσμα κ.λπ.. Επίσης, διηγήματά του παρουσιάζονται στην ανθολογία «Φαντασμαγορία 2017: Αδιέξοδο» και στην Πρώτη Κυπριακή Ανθολογία του Φανταστικού «Το Ποτάμι του Χρόνου» (2017), όπου συμμετέχει με δύο διηγήματα και μετά από διάκριση στην Ανθολογία «Παράξενοι Έρωτες» (2017). Το θεατρικό του «Στρείδια» πήρε έπαινο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΕΤΕΠΚ Κερατσινίου (Αθήνα 2017).

Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων «Throwing Dice on a Chessboard» (20100 και την ποιητική συλλογή «The Green Divorce» (2012) -και τα δύο με τον εκδοτικό οίκο Authorhouse. Τον Απρίλιο του 2016, με τις εκδόσεις Αρμίδα, έχει εκδόσει το «Klotho Surfaces», το πρώτο μυθιστόρημα από την Τριλογία Επιστημονικής Φαντασίας «The Omniconstants Trilogy». Το τελευταίο του βιβλίο, «Το Ψωμί» (2017) από τον εκδοτικό οίκο Γκοβόστης, αποτελεί μια σπονδυλωτή συλλογή διηγημάτων.

Blog: www.tsiailisworld.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/c.r.tsiailis/
e-mail: chrisma4el@cytanet.com.cy

Books and Style

Books and Style