ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Δύο γυναίκες βρίσκονται ξαφνικά μόνες. Η Έλσα και η Πόλυ έζησαν για χρόνια στη σκιά της άρρωστης μητέρας τους, υπομένοντας την άθλια συμπεριφορά του πατέρα τους. Μόνη τους παρηγοριά η θέα ενός ελαφιού που εμφανίζεται συχνά, για να τους θυμίσει την αξία της ελπίδας και της υπομονής.

Αυτή είναι η ιστορία του νέου βιβλίου του Πάνου Αντωνόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Πρόκειται για ένα βιβλίο με άρτια θεατρική δομή, ενδιαφέρουσα ροή, όμορφους διαλόγους και σπουδαία μηνύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω βιβλίο έχει βραβευτεί (στη θεατρική του μορφή) με τα βραβεία: ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Διόλου τυχαίο, αφού διαβάζοντας την κάθε του σελίδα, ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με παραστατικές εικόνες και διαλόγους που κερδίζουν τις εντυπώσεις! Η γλώσσα του βιβλίου είναι απλή και κατανοητή, χωρίς περιττές λέξεις ή φράσεις που στοχεύουν στην ωραιοποίηση των γεγονότων ή των πράξεων των προσώπων της ιστορίας. Το αντίθετο μάλιστα. Ο συγγραφέας προσεγγίζει την δύσκολη φάση των δύο κοριτσιών, τον φόβο, τις ευθύνες, το σκοτάδι, μα και το φως τους. Η ζωή δεν έχει μόνο τη μία ή την άλλη πλευρά, αλλά και τις δύο.

Το «Ελάφι» διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Γιατί κάθε σελίδα έχει κάτι καινούργιο να σου πει κι εσύ δεν μπορείς να σταματήσεις.

Όσον αφορά το ελάφι, παίζει το δικό του ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Γενικά, σαν ζώο συμβολίζει την αρετή, την αγνότητα, το ήθος. Στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με τη ζωή των δύο κεντρικών προσώπων της ιστορίας αλλά και με την προσωπικότητα του συγγραφέα.

Τελειώνοντας το βιβλίο νιώθεις έντονα συναισθήματα να σε κατακλύζουν, ενώ σκέφτεσαι ότι η ζωή ίσως και να μην είναι τόσο άδικη τελικά. Κι αν ένας άνθρωπος προσφέρει κάτι καλό, αυτό το καλό θα του επιστραφεί με κάποιο τρόπο. Όσο κι αν φοβάται ή νιώθει ένοχος για κάτι αξίζει να επιμένει, να υπομένει και να ελπίζει.

«Πάνο Αντωνόπουλε, δημιούργησες  ένα λογοτεχνικό στολίδι με συνέπεια και μαεστρία. Ήδη το φαντάζομαι επί της θεατρικής σκηνής να παίρνει σάρκα και οστά αυτή η θαυμάσια ιστορία σου!  Καλοτάξιδο και πάντα επιτυχίες!»

 

Έτος έκδοσης: 2021
ISBN: 978-960-04-5163-4
ΣΕΛ.: 88
Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Books and Style

Books and Style