Τίτλος: Εσμά, Πόλεμος εν Καιρώ Ειρήνης
Συγγραφέας: Στέλιος Στυλιανού
Ελληνική Λογοτεχνία
Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

ISBN: 978-618-5225-97-1 Αρ. σελίδων: 512 Τιμή: 14,90 € Ιούνιος 2017

Αλήθεια, ποιος μπορεί να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει η ζωή; Ποιος ορίζει τη μοίρα των ανθρώπων; Μπορεί άραγε ο οποιοσδήποτε να αλλάξει τη ζωή του, όταν ένα αόρατο χέρι διέπει τα πάντα; Κι όμως, οι τρεις Μοίρες, οι θεότητες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, γνέθουν το νήμα της ζωής που κρατούν στα χέρια τους, αποδεικνύοντας πόσο μικρή κι αδύναμη είναι.

Αυτές οι Μοίρες άραγε ευθύνονται για τα καλά και τα κακά της ζωής κάθε ανθρώπου; Είναι όλα προκαθορισμένα; αναρωτήθηκε η Εσμά, καθώς σκεφτόταν όλα όσα της συνέβαιναν και κούρνιασε τυλιγμένη στην κουβέρτα που της πρόσφεραν, καθισμένη σε μια ακτή της Λέσβου, ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, δίπλα σε μια άγνωστή της γυναίκα, που έκλαιγε σιωπηλά, ενώ η βροχή συνέχισε να δυναμώνει.

Μια διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη φέρνει κοντά δύο ανθρώπους – την Εσμά και τον Φαίδωνα – από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Από τη μια ο ορθολογισμός και η κοσμικότητα της Δύσης, από την άλλη η μοιρολατρία και ο ισλαμικός συντηρητισμός της Ανατολής.

Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που θα προκύψουν από αυτήν την αναπάντεχη ένωση δεν είναι λίγα. Η άρνηση των οικογενειών τους απέναντι στον αγνό έρωτα, φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά από αποκαλύψεις που συγκλονίζουν και τις δύο όχθες του Αιγαίου.

Ο πατέρας του Φαίδωνα έχει ανοιχτούς λογαριασμούς στην απέναντι ακτή, αλλά και η μητέρα της Εσμά έχει τώρα τους δικούς της σοβαρούς λόγους να ανησυχεί. Κι αν το παρελθόν προσπαθεί να καταπνίξει το μέλλον που γεννιέται, οι δυο νέοι αγνοούν τα εμπόδια και αποφασίζουν να τολμήσουν.

Η Εσμά επιθυμώντας την ελευθερία και τον απόλυτο έρωτα στη ζωή της, προσπαθεί να ξεφύγει από τα δεσμά που την καθηλώνουν σε μια συμβατική ζωή. Ξεκινά ένα οδοιπορικό για την πραγματοποίηση του ονείρου της, να βρεθεί στην αγκαλιά του αγαπημένου της. Θα τα καταφέρει όμως; Ο Φαίδων από την πλευρά του παλεύει με τις ενοχές και τους φόβους που τον κατατρέχουν.

Όλα τα θαμμένα μυστικά – ασήκωτα βάρη και ανομολόγητα – εμφανίζονται ζωντανά μπροστά τους και τότε πρέπει να προλάβουν τον χρόνο, να προσπαθήσουν έστω και τώρα για την κάθαρση.
Ένας πόλεμος εν καιρώ ειρήνης έχει ξεκινήσει, χωρίς κανείς να ξέρει ποιος θα είναι νικητής…

Βιογραφικό:

Ο Στέλιος Δ. Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε κινηματογράφο, Θέατρο και Τηλεόραση στην Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, και δημόσιες σχέσεις στο Institute of Commerce στο Λονδίνο.
Από το 1975, είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και εργάζεται ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Από το 1979, είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, της European Federation (F.E.R.A) και της International Federation (M.E.I). Έχει διατελέσει καθηγητής στα Κρατικά Ι.Ε.Κ. διδάσκοντας σενάριο, σκηνοθεσία και διεύθυνση παραγωγής.
Επίσης, επί τετραετία υπήρξε μέλος της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για τις πιστοποιήσεις των απόφοιτων Ι.Ε.Κ. Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ συγχρόνως ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Έργα του Στέλιου Δ. Στυλιανού:
«Περιπλάνηση ανάμεσα στα σκουπίδια», εκδόσεις Όμβρος, 1993.
«Τίποτα πιο αληθινό από το ψέμα», εκδόσεις Δίοδος, 1998.
«Αννέ σημαίνει Μάνα», εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί 2003 και κατόπιν εκδόσεις Χάρτινη Πόλη 2016. Μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα τουρκικά, με τον τίτλο «Mana anne demektir» από τον εκδοτικό οίκο Inkilap, 2005.
«Είσαι γυναίκα, είσαι γη», εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, 2004.
«Για ποιον είναι τα δάκρυα, Σιμόνη;», εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, 2006.
«Ο άνεμος του πάθους», εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, 2009 και κατόπιν εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, 2016.
«Το όνειρο της Αννέ», εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί 2010 και κατόπιν εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, 2016.
«Το μυστικό της Αλκυόνης», εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, 2011.
«Μιχριμπάν, η νεράιδα της Σμύρνης», εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, 2013.
«Μη ρωτήσεις ποτέ το γιατί», εκδόσεις Αλκυών, 2015.

Σε αυτή τη στήλη αναφέρονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων, όπως φτάνουν σε εμάς, μέσω των εκδοτικών οίκων.

Books and Style

Books and Style