ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ

Η συγγραφέας/διανοήτρια Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στη Λακωνία, ενώ μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.

Σπούδασε στη Νέα Υόρκη :

-MBA Management , New York Institute of Technology

-BSc Marketing-Management, City University of New York

Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του μάρκετινγκ & της πολιτικής έρευνας, της επικοινωνίας, της εκπαίδευσης, των επιχειρηματικών συμβουλών, της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κατάρτισης, των τροφίμων, του franchise,  με την ανάληψη θέσεων  υψηλού επιπέδου διαχείρισης καθώς και μετοχικής συνεργασίας.

Σχεδίασε και υλοποίησε έργα με σημαντικά ωφέλιμη αξία για την Ελλάδα: Γραμμή Ενημέρωσης Σεισμόπληκτων 0800-18000, Γραμμή Εξυπηρέτησης του Πολίτη 1464 κλπ.

Έχει δραστηριοποιηθεί  έντονα  στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

-Έχει υπηρετήσει ως Αντιδήμαρχος στο Δήμο Χαλανδρίου. Διακρίθηκε για την ίδρυση του πρώτου Δημοτικού Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Κ.Ε.Π.,  στην Ελλάδα.

-Υπήρξε Υποψήφια Νομάρχης για τη Νομαρχία Λακωνίας / Σπάρτης. Έχει διατελέσει Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Νομό Λακωνίας και τιμήθηκε για την έκδοση ενός πρωτοποριακού Ενημερωτικού Δελτίου, σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που βοήθησε στην απορρόφηση ευρωπαικών κονδυλίων από την Περιφέρεια.

Έχει συγγράψει 17 βιβλία:  το θεατρικό βιβλίο «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ», τα πολιτικά βιβλία «Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ», «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ-GROUND ZERO», «ΔΡΑΚΟΙ & ΧΡΕΗ-DRAGONS & DEBTS», «ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ-FAIR TWISTS», «ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΗΓΕΤΕΣ-POWERFUL TRUTHS, UNPOWERFUL LEADERS», «ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-THE FIFTY SHADES OF WAR», το οικονομικό δοκίμιο  «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ», τις ποιητικές συλλογές «ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ», «ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», «FUCK YOU-ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», «UNFUCK GREECE-ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», «UNFUCK THE WORLD-ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» (έχει εκδοθεί και στα αγγλικά) και «ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» και περισσότερα από 250 άρθρα και αρκετές ερευνητικές μελέτες, που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή sites, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει δώσει πάνω από 100 συνεντεύξεις σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Παρουσιάσεις των βιβλίων της και διαλέξεις της έχει κάνει σε πολλούς χώρους: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ-ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL –MONEY SHOW 2019, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ –MONEY SHOW 2106, 2017, 2018, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «7 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΥΧΩΡΟΙ.

Σπουδαίες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, της διανόησης,  των επιστημών, της διπλωματίας , της λογοτεχνίας , της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημοσιογραφίας, του ακτιβισμού, της μουσικής, του θεάτρου, του εικαστικού χώρου, της τέχνης συνολικότερα, των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, την έχουν πλαισιώσει στις παρουσιάσεις των βιβλίων της και στις διαλέξεις της και έχουν εκθειάσει το έργο της.

Η Παναγιώτα Μπλέτα είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και άλλων Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών, Διακρατικών, Πολιτιστικών, και Κοινωνικών Φορέων και Ενώσεων, ενώ ο ακτιβισμός αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιο της ζωής της.

 

Παναγιώτα Μπλέτα  Συγγραφέας/Διανοήτρια

Email: bletas.p1@gmail.com

Facebook/Twitter: Panagiota Bletas

Books and Style

Books and Style