ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει μέχρι σήμερα και εργάσθηκε στον τραπεζικό χώρο.

Αρχικά ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, διατελώντας δραστήριο μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, παίρνοντας τα πρώτα της μαθήματα από το ζωγράφο Γιώργο Σεκόφσκι. Έπειτα από αμέτρητες ώρες υπομονής και επιμονής και με πολλή αγάπη για τη ζωγραφική, τον Μάιο του 2010 τα έργα της παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε ατομική έκθεση. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στην Καλαμάτα τον Δεκέμβριο του 2011, στη Σκόπελο τον Αύγουστο του 2012, στη Νάουσα τον Απρίλιο του 2013 και στα Ιωάννινα τον Ιούνιο του 2013. Τον Ιούλιο του 2013 έλαβε μέρος στην ελληνοτουρκική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στην Ίμβρο και τον Αύγουστο του 2015 στο Τσανάκκαλε. Τον Ιούλιο του 2016 έλαβε μέρος στην εικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ «Love the Strays», στην Πάρο. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Όλοι οι πίνακές της είναι λάδι σε καμβά και η θεματική τους δεν περιορίζεται σε ενός είδους θέμα.

Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Σου γράφω…». Τον Σεπτέμβριο του 2013 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ένα Φεγγάρι Λιγότερο», ενώ τον Ιούνιο του 2014, κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Τα Πλήκτρα της Σιωπής», από τις εκδόσεις Όστρια. Το παραμύθι της «Το Ψαράκι του Βυθού» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Παραμύθια και Μαμάδες» το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Βερέττα. Τον Ιούνιο του 2017, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της «Άλικα Βήματα», από την Εμπειρία Εκδοτική.

Το 2011 και το 2012 υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στo www.magicradiolive.listen2myradio.com. Από τον Νοέμβριο του 2014 έχει πραγματοποιήσει πάνω από τριακόσιες συνεντεύξεις σε καλλιτέχνες, επιστήμονες, συγγραφείς κλπ., οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο www.now24.gr. Το 2016 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλώς τους» παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Γράφει στίχους, είναι η δημιουργός των στίχων του τραγουδιού «Για όλα αυτά που είσαι» σε μουσική Σάκη Τσιλίκη, «Απόψε» σε μουσική Γιάννη Βαμβακάρη, «Μαζί μου σε θέλω» σε μουσική και ερμηνεία Χλόης Λάμπρου και «Το λάθος» σε μουσική Ελένης Μπελιμπασάκη και με ερμηνευτή τον Βασίλη Διαμάντη.

Μεγάλες της αγάπες είναι το θέατρο και ο χορός, με τα οποία ασχολείται ερασιτεχνικά και συμμετέχει σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Books and Style

Books and Style