ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Οι Εκδόσεις Εντύποις και η Φαίη Χατζηαντωνίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Παρδαλοσκουφίτσα», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στις 18:00, στο Ζέφυρος cafe (αίθουσα εκδηλώσεων), στην Αρτάκη Ευβοίας.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:

Λαμπρινόπουλος Αναστάσιος, Διευθυντής Δημοτικού σχολείου Αφρατίου

Στάμου Έλλη, Ψυχολόγος του Συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού»

Καϊτατζή Σοφία, Εικαστικός- Επιχειρηματίας

Παπαδάκης Πάνος, Συγγραφέας-Δημοσιογράφος-Αρχισυντάκτης του Books and Style

Κρανιάς Γιάννης, Εκδότης

Φαίη Χατζηαντωνίου, η συγγραφέας του έργου

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Παρδαλοσκουφίτσα είναι ένα σύγχρονο παιδί. Ζει σε μια μεγάλη πόλη, ίσως ανάμεσά μας. Μπορεί να είναι εκείνο το παιδί που δεν μιλάει με κανέναν στα διαλείμματα. Ίσως, πάλι, να είναι ένα παιδί με διαφορετική εμφάνιση από τα άλλα ή με διαφορετικές δεξιότητες από τα υπόλοιπα.

Μπορεί να ήμουν κάποτε εγώ ή ίσως να είσαι εσύ.

Άλλοτε θα τη βρεις ανάμεσα σε χαρούμενες παρέες παιδιών κι άλλες φορές κρυμμένη πίσω από τα βιβλία της να διαβάζει για κάποιο διαγώνισμα.

Θα τη συναντήσεις στον δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς ή στο πάρκο να ψάχνει «εκείνο το κορίτσι…».

Μπορεί να σου θυμίσει εκείνο το παραμύθι, ξέρεις ποιο, εκείνο με τη γνωστή «Σκουφίτσα», μα δεν μοιάζουν καθόλου οι ιστορίες τους.

Βλέπετε, εμένα πάντα με στεναχωρούσε εκείνο το παραμύθι. Ήμουν πάντα με το μέρος του λύκου, του τόσο διαφορετικού πλάσματος από τη «Σκουφίτσα».

Εξάλλου, σε τούτη εδώ την ιστορία το «δάσος» μπορεί να είναι κάτι πιο αθώο, όπως το σχολείο της, και o «λύκος» μπορεί να μην είναι κάποιος διαφορετικός από εκείνη. Μπορεί να είναι κάποιος ή κάποιοι που της μοιάζουν πολύ.

Έτσι, λοιπόν, αυτή είναι μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό στα δικαιώματα των παιδιών, ανεξαρτήτου χρώματος, εμφάνισης, καταγωγής και δεξιοτήτων…

«Γιατί λύκοι υπάρχουν τόσοι πολλοί και τόσο πεινασμένοι εκεί έξω, που δεν φαντάζεσαι…»

 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου:

Η Φαίη Χατζηαντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πανέμορφη Χαλκίδα. Είναι παντρεμένη κι ευτυχής μητέρα δύο κοριτσιών. Διδάσκει Αγγλικά από το 2005 ως και σήμερα.

Αγαπά το θέατρο, τη λογοτεχνία και λατρεύει τα παιδιά. Είναι μέλος σε μια αξιόλογη Θεατρική ομάδα, ενώ με χαρά δέχτηκε την πρόταση να δημιουργήσει μια μικρή σχολική θεατρική ομάδα στην περιοχή που ζει.

Από πολύ νεαρή ηλικία είχε καταλάβει πως της άρεσε να γράφει. Έβρισκε πάντα μαγικό το να φτιάχνει έναν δικό της κόσμο και να τρυπώνει μέσα. Να τον περιγράφει με τέτοιον τρόπο ώστε οι ιστορίες να ζωντανεύουν μπροστά στον αναγνώστη.

Πιστεύει πως κάθε στιγμή μπορεί να σταθεί αφορμή για να γεννηθεί μια υπέροχη ιστορία, γι’ αυτό και της αρέσει να παρατηρεί τα πάντα γύρω της.

Οι άνθρωποι σκαρώνουν υπέροχες ιστορίες κάθε μέρα κι αρκεί να είσαι λίγο τρελός ή λίγο παιδί για να τις προσέξεις.

Η Φαίη δηλώνει ένα θεότρελο παιδί!

 «Η Παρδαλοσκουφίτσα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εντύποις

Books and Style

Books and Style