ΕΥΗ ΡΟΥΤΟΥΛΑ

Η Εύη Ρούτουλα γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Ζάκυνθο και το Κιάτο Κορινθίας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Babes Bolyai του Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, διαθέτει Μάστερ στις νομικές επιστήμες και εργάζεται ως δικηγόρος από το 1997, έχοντας παράλληλα λάβει μέρος σε πολλά νομικά συνέδρια ανά τον κόσμο (Παρίσι, Ρώμη, Βιέννη, Σαν Φρανσίσκο κλπ).

Έχει μεταφράσει από την αγγλική στην ελληνική τέσσερα βιβλία της Αγγλίδας συγγραφέως Τζένιφερ Λας Φάινς. Δύο από αυτά έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καλέντη: «Δεσμοί Αίματος» (2004) και «Το Προσκύνημα, σημειώσεις πριν το τέλος» (2008).

Το πρώτο της προσωπικό έργο εκδόθηκε το 2013, από τις εκδόσεις Ακακία. Πρόκειται για τη συλλογή διηγημάτων «Μετρό Λονδίνου, επτά σταθμοί επτά ιστορίες». Ακολούθησε o «Ιστορικός Οδηγός Λονδίνου και περιχώρων» (2014). Το 2015 από τις εκδόσεις Bookstars, εκδόθηκε το συλλογικό έργο «Οίκος Νυφικών», το οποίο συνέγραψε μαζί με τους Χρήστο Αναστασόπουλο, Άνα Ζάχαρη και Θεώνη Μπριλή. Αρθρογραφεί στο προσωπικό της ιστολόγιο: eroutoula.wix.com/literature-blog καθώς και στο ιστολόγιο Ημερολόγιο Αποδημίας: anastasiosds.blogspot.com. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και μέλος της εποπτεύουσας επιτροπής της Ιονίου Βιβλιοθήκης της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας. Τα μεγαλύτερα ενδιαφέροντά της είναι η ιστορία, η λογοτεχνία, το θέατρο, ο κινηματογράφος και τα ταξίδια.

Books and Style

Books and Style