ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΔΙΑΝΟΗΤΡΙΑ

Και αυτή τη φορά η πρόταση έρχεται από την Ιταλία, διά στόματος Μπερλουσκόνι, ατενίζοντας πολιτικά προς την εξουσία…

Οι Ιταλοί – ένας λαός με μακρόχρονη δημοκρατική παράδοση – μόλις στο κοντινό παρελθόν με το ανατρεπτικό αποτέλεσμα του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, δεν επέτρεψαν την κατάργηση της Γερουσίας, διατηρώντας την ως πολιτικό αντίβαρο απέναντι στις αποφάσεις που καλείται κάθε φορά το Ιταλικό Κοινοβούλιο να υιοθετήσει, προκειμένου να ακολουθήσει τα Ευρωπαϊκά επιβαλλόμενα.

Η ευρωσκεπτικιστική στάση έχει αγγίξει όλες τις κομματικές ρίζες, καθώς η Ιταλία ασθενεί οικονομικά και ο λαός ζητά μεταρρυθμίσεις κοινωνικού τύπου, και όχι αυτές της λιτότητας και των αισχρών κανονιστικών στα εργασιακά που η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να επιβάλλει.

Και έτσι, ακόμη και το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι έρχεται να προτείνει το παράλληλο νόμισμα (ένα εθνικό για τις εσωτερικές συναλλαγές και το ευρώ για τις διεθνείς συναλλαγές), προκειμένου η Ιταλία να επανακτήσει τη νομισματική κυριαρχία της και δη την κυριαρχία επί της αγοράς, της οικονομίας της.

Παρατηρούμε, δηλαδή, αυτό που βλέπουμε και σε άλλες χώρες: την υιοθέτηση ανατρεπτικών πολιτικών από εθνικιστικά και άλλα περιθωριακά κόμματα, καθώς ο μεσοαστικός σοσιαλισμός έχει πληγεί από την υπεροψία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας να παρέχει φωνή και δράση σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που πλήττουν όλους τους πολίτες, σε όποια τάξη κι αν ανήκουν.

Καθώς έχει διαρραγεί η Δημοκρατία, μέσω της αντιπροσώπευσής της…

Το εσωτερικό νόμισμα θα χρησιμοποιείται για να πληρώνονται προμηθευτές του κράτους, φόροι, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως ανταλλακτικό νόμισμα για την αγορά καταναλωτικών αγαθών.

Αυτό βοηθά στην τόνωση της παραγωγής και την ανάπτυξη της οικονομίας ενός κράτους, καθώς αποτελεί την κυρίαρχη λύση για τη μείωση των εισαγωγικών ειδών -και δη την κερδοσκοπική δράση των πολυεθνικών εταιριών σε μια χώρα, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε άρθρα μου αλλά και σε ομιλίες μου.

Αποτελεί δε το «ψαλίδι» για την αποκόλληση των χωρών από την οικονομική εξάρτηση και τον δανεισμό, καθώς θεμελιώνει τον μεταβατικό δρόμο από την ομηρία στην απελευθέρωση.
Από εκεί και έπειτα μπορεί κανείς να δει πιο ξεκάθαρα και ολοκληρωμένα τη συνολική εικόνα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και να αποφασίσει με καθαρή γνώση εάν επιθυμεί να ανήκει εκεί.

Και φυσικά όλες αυτές οι πολιτικές χειρονομίες, διόλου ευπρόσδεκτες, είναι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συμμαχία Merkcron (Merkel + Macron) δεν οραματίζεται σίγουρα γα το μέλλον της Ευρώπης, αλλά για τα συμφέροντα της κάστας που υπηρετούν, του διεθνές κεφαλαίου και των υποπροϊόντων του.

Η Ιστορία όμως καταγράφει και όπως έχω προπεί σε άλλα άρθρα μου, έχει στρωθεί το έδαφος για τις ανατροπές που δεν θα επιτρέψουν την Ευρωπαική Ολοκλήρωση, καθώς αυτή δεν ήρθε την ώρα που χρειαζόταν, διότι δεν υπήρξε ποτέ σαν πραγματιστική σκέψη, αλλά σαν ιδεολογική σαπουνόπερα που αποπροσανατόλισε τους λαούς.

Μέρκελ και Μακρόν έχουν πάρει απλά μια εκβιαστική παράταση από την Ιστορία˙ να αποδείξουν το ανορθόδοξο, δηλαδή την εξέλιξη των λαών μέσα από τη συρρίκνωσή τους…

Παναγιώτα Μπλέτα- Συγγραφέας/Διανοήτρια
Email: bletas.p1@gmail.com
Facebook/Twitter: Panagiota Bletas

Books and Style

Books and Style