ΕΥΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΙΑΝΟΥ

Η Εύα Πετροπούλου – Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές
σπουδές της.

Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή, οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και να παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας, στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας τις σπουδές της, κάνει την πρακτική της ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές.

Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία, όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le Libre Journal» ˙την κερδίζει, όμως, η αγάπη της για την Ελλάδα. Επιστρέφει στην ηλιόλουστη πατρίδα, και από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Τον Μάιο του 2011 εκδόθηκε το τρίτο της βιβλίο, «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης», από τις εκδόσεις Έναστρον. Μάλιστα το έργο αυτό ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην παιδική σκηνή «Ηλιότεχνο» (Ιανουάριος 2012), σε σκηνοθεσία του Θ. Βουρνά. Ακολούθησαν και άλλες παραστάσεις, σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους.

Στη συνέχεια εκδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή το παραμύθι «Εγώ κι ο άλλος μου εαυτός, η Σκιά μου» από τις εκδόσεις Σαΐτα. «H Zεραλντίν και ο ξωτικό της λίμνης» έχει μεταφραστεί στα ιταλικά, ενώ «Η κόρη της Σελήνης» (εκδόσεις Αναζητήσεις), μεταφράστηκε στα αγγλικά και διατίθεται (μεταξύ άλλων) από την Amazon (Kindle edition κλπ). «Η Κόρη της Σελήνης» έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Οσελότος (2009 και 2010), ενώ παράλληλα έλαβε τις καλύτερες κριτικές για την εικονογράφηση και το στυλ γραφής της.

Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, καθώς επίσης και του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ-Ελλάδα.

Συνεντεύξεις και παραμύθια της φιλοξενούνται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου. Προσφάτως, η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια «Χάρη Πάτση» της αφιέρωσε ένα δισέλιδο, για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία (τόμος 27, σελ. 300).

Τα βιβλία της είναι εγκεκριμένα από το κυπριακό Υπουργείο Παιδείας.

Books and Style

Books and Style