Βασιλική Κνήτου

Τίτλος: Η Πρόβα
Συγγραφέας: Βασιλική Κνήτου
Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Κέδρος

ISBN: 978-960-04-4800-9, σελ. 232, τιμή: 12,50 €, Ιούλιος 2017

Η Ανδρομάχη ζει στα Χανιά. Χαρακτήρας μάλλον δύσκολος, χωρίς πολλούς φίλους, συμμετέχει ως τραγουδίστρια σε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα. Πρόβα στην πρόβα, διαμορφώνεται και η σχέση της με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ. Άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις ζωής, ασύμβατοι μεταξύ τους, που όμως υποχρεώνονται να συνυπάρξουν. Η Ανδρομάχη συνδέεται ερωτικά με ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, τον Αντώνη. Η σχέση τους ξεκινάει ως ένα καθαρά σεξουαλικό παιχνίδι, στην πορεία όμως οδηγεί την ηρωίδα να αναθεωρήσει διάφορες στερεοτυπικές αντιλήψεις, από αυτές που οι περισσότερες γυναίκες «εκπαιδεύονται» να υιοθετούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αντιλήψεις που σχετίζονται με την ηλικία, την ομορφιά, τη σεξουαλικότητα και την έκφραση του πόθου.

Ένα μυθιστόρημα για τη φιλία και τον έρωτα, όπου αναδεικνύονται οι αντιφάσεις μιας κοινωνίας που δεν έχει ακόμα απαλλαχθεί από τα ταμπού.

Βιογραφικό:

Η Βασιλική Κνήτου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια ζει στα Χανιά. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Αθηνών, ενώ έχει φοιτήσει στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας και στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Σήμερα σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει κάνει πολλές λογοτεχνικές μεταφράσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι εξής: Paco Ignacio Taibo II – Ερνέστο Γκεβάρα, γνωστός και ως Τσε (Κέδρος, 2005), Subcomandante Marcos – Ανήσυχοι νεκροί (Άγρα, 2005), Julio Cortázar – Το βιβλίο του Μανουέλ (Κέδρος, 2008), Pedro Mairal – Η χρονιά της ερήμου (Πόλις, 2010), Carlos Ruiz Zafón – Η σκιά του ανέμου (Ψυχογιός, 2012), Sergio Álvarez – 35 νεκροί (Μεταίχμιο, 2013), Rafael Chirbes – Στην άκρη του γκρεμού (Κέδρος, 2015), Isabel Allende – Ο Ιάπωνας εραστής (Ψυχογιός, 2016), Isabel Allende -Το παιχνίδι του αντεροβγάλτη (Ψυχογιός, 2017), Santiago Gamboa – Νυχτερινές ικεσίες (Πόλις, 2017). Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός (Να φεύγει η σκόνη κι ο καιρός, 2001, και Μ’ εσένα, χωρίς εσένα, 2007), ενώ Η πρόβα είναι η τρίτη της λογοτεχνική απόπειρα.

Σε αυτή τη στήλη αναφέρονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων, όπως φτάνουν σε εμάς, μέσω των εκδοτικών οίκων.

Books and Style

Books and Style