ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αγγελική Αρβανιτοπούλου έχει μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία (MA, University of Indianapolis), και Honour Code Certificate στο Harvard edx, πάνω στην Προσωπική Ανάπτυξη. Έχει κάνει πενταετή μετεκπαίδευση και είναι πρόσεδρο μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης, Θεραπείας Ζεύγους και Οικογενειακής Θεραπείας, ιδρυθείσα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ – ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια, εκτός από Δάσκαλος,  ο Επόπτης και ο Ομαδικός Αναλυτής της.

Έχει λάβει μέρος στο 18ο Διεθνές Συμπόσιο Ομαδικής Ψυχοθεραπείας Gasi, με συμμετοχή : Ο Ηρωικός Κώδικας του Κλέους στην Ομηρική Ιλιάδα ως Μέσο Σχεσιακής Ανάπτυξης και Εμπερίεξης’. Τον Αύγουστο του 2023 έλαβε πάλι μέρος στο Διεθνές Συμπόσιο Ομαδικής Αναλυτικής Θεραπείας Gasi στο Βελιγράδι, με συμμετοχή : ‘’Φιλοξενία : Μια Ακτίνα Ελπίδας για τους Λαούς, τις Ομάδες, και τις Κοινωνίες’’.  Το 2018 παρουσίασε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη την μελέτη της ‘Η Παλιννόστηση των Γλυπτών του Παρθενώνα με μια Ψυχαναλυτική Προσέγγιση’. Έχει συνεργαστεί με Ακαδημαϊκούς φορείς όπως η ΑΣΟΕ για διεξαγωγή workshop Ψυχολογίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, και με την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας όπου τον Δεκέμβριο του 2023 παρουσίασε την ομιλία ‘’Ο Ψυχικός Πόνος Λίγο Πριν και Λίγο Μετά τον Χωρισμό.’’

Εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο στο γραφείο της στο Κολωνάκι, και online, και έχει εβδομαδιαία δραστηριότητα σε διαδικτυακά, ψυχαναλυτικά σεμινάρια.

Books and Style

Books and Style