ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PETER TAMAS

Λαμπερά και συγκινητικά ήταν τα εγκαίνια του φιλοζωικού φεστιβάλ Τέχνης, «Love the Strays IV», στη ΜegArt Gallery στην Αθήνα, τη Δευτέρα 2 Απριλίου.

Ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, οι Έλληνες και Ξένοι Δημιουργοί GFC, διοργάνωσαν -υπό την Αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ- το δρώμενο αυτό, με τη συμμετοχή 30 καλλιτεχνών που προσέφεραν δημιουργίες για τη βοήθεια των τετράποδων ηρώων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με ομιλίες του σημαντικές προσωπικότητες όπως η ηθοποιός Άννα Αδριανού, ο εικαστικός και επικοινωνιολόγος Χρήστος Πετρίδης, η coordinator εθελοντικών ομάδων Αναστασία Γκούβα (η οποία συντόνισε και τη βραδιά), η πρόεδρος του συλλόγου «Αγαπώ Εθελοντισμό» Έλενα Σερεπίσου, η εκπαιδευτικός, συγγραφέας και δημιουργός Ζω.Ε.Σ Κατερίνα Παπαποστόλου, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της GM PRODUCTIONS Νάσος Ρόγκας και ο δημιουργός των Angels Team Athens, Παναγιώτης Μήλας. Όλοι τους, με περισσή αγάπη και σεβασμό για τα αδέσποτα ζώα, ενημέρωσαν το κοινό για τις συνθήκες διαβίωσής τους και για τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από αυτά στον ελλαδικό χώρο.

To «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου που θέλησε να βοηθήσει και να υποστηρίξει το σκοπό της εκδήλωσης, όπως και ο βουλευτής κύριος Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ των αδέσποτων ζώων.

Το Books and Style έδωσε επίσης το «παρών», με την παρουσία των συντακτών της (Peter Tamas, Γερακίνα Μπουρίκα, Χρήστος Πετρίδης, Νάσος Ρόγκας και Πάνος Παπαδάκης).Επίσης το φεστιβάλ Τέχνης στήριξαν ενεργά καταξιωμένοι επαγγελματίες όπως ο σχεδιαστής ενδυμάτων Πάνος Απέργης, τα πολυτελή κομμωτήρια Teo hair design Δροσιάς, η εταιρία οικολογικών προϊόντων Loco Paws, οι οποίοι προσέφεραν είδη και υπηρεσίες για την έμπρακτη ενίσχυση του σκοπού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου και φιλοξενεί έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, installation, ειδικών κατασκευών, κεραμικής, μικτής τεχνικής και κόσμημα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αφιόνις Ολίβια, Βαλενστάιν Άρτεμις, Γεωργαλή Συλβί, Γκελντή Μίνα, Γκούβα Αναστασία, Γουλάκου Μαρίλυ, Δάλα Όλγα, Ζούβελος Γιώργος, Καραχάλιου Δήμητρα, Καψάλη Παρασκευή, Κοτανίδου Λένα, Κουτσομπίνας Άγγελος, Μαγγιώρου Όλγα, Ματζουρανάκη Χαρά, Μουλντή Δήμητρα, Πετρίδη Νίκη, Πετρίδης Χρήστος, Πολυχρονόπουλος Δημήτρης, Ρηγάτου Μαρία, Ρουπίνας Άρης, Στεφανίδου Αννίτα, Τζιράρκα Σοφία, Σιώκη Ματίνα, Σούλης Βασίλης, Ψάλτη Νικολέτα. Έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη βοήθεια των αδέσποτων ζώων!

Το σλόγκαν του Love the Strays IV είναι: Παγκόσμια μέρα είναι…κάθε μέρα!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνεται συγκέντρωση ζωοτροφών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα αδέσποτα ζώα !

MegArt Gallery by GFC (The European culture point in Athens ) – Κασομούλη 102 Αθήνα (μετρό αγ. Ιωάννης)
Τηλ.: 2111821187 – email: megartgallery@gmail.com

Books and Style

Books and Style