ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: PETER TAMAS

Η επιχειρηματικότητα είναι γένους θηλυκού και αυτό μας το αποδεικνύει έμπρακτα η ιδιοκτήτρια ενός… Magazine, διαφορετικού από τα άλλα. Όχι, δεν είναι χάρτινο, ούτε ηλεκτρονικό, αλλά γεμάτο ρούχα και αξεσουάρ για τη γυναίκα του σήμερα. Επισκεφτήκαμε το κατάστημα της Μαρίας Ανδριοπούλου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.Το κατάστημα γυναικείας ένδυσης και αξεσουάρ Magazine βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοσχάτο, σε μία περιοχή της Αθήνας που άντεξε στα οικονομικά «μποφόρ» της κρίσης. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, οι καταστηματάρχες της περιοχής κάνουν καθημερινό αγώνα δρόμου, τόσο για να κρατήσουν τις τιμές προσιτές, όσο και για να διατηρήσουν την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Και όπως είναι φυσικό, η Μαρία Ανδριοπούλου δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον παραπάνω «χρυσό κανόνα» της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας. Μιλήσαμε μαζί της, φωτογραφίσαμε τον υπέροχο cosy & industrial χώρο της, που ξεχωρίζει χάρη στο προσωπικό γούστο της ιδιοκτήτριάς του.

Πάνος Παπαδάκης και Μαρία Ανδριοπούλου

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κυρία Ανδριοπούλου, πώς αποφασίσατε να ονομάσετε το νέο κατάστημά σας «Magazine» (δηλ. Περιοδικό);

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ: Σκέφτηκα ότι η εποχή μας είναι άρρητα συνδεδεμένη με μία ανεξέλεγκτη και ξέφρενη πορεία αλλαγών, οι οποίες έχουν επηρεάσει ακόμη και το στυλ και τις ανάγκες της γυναίκας του σήμερα. Σκέφτηκα, επίσης, ότι η ίδια γυναίκα έχει ανάγκη από συγκεκριμένες και διαχρονικές προτάσεις, παραμένοντας ωστόσο μοντέρνα στο τρόπο που ντύνεται. Και ένα περιοδικό που κρατάμε στα χέρια μας ή το διαβάζουμε όπως το Books and Style στο διαδίκτυο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία «πυξίδα» με προτάσεις και ιδέες. Αυτή τη φιλοσοφία ακολουθεί το κατάστημα Magazine. Να είναι μια πυξίδα καλού γούστου.

Π.Π.: Με άλλα λόγια, η πελάτισσα… ξεφυλλίζει το μαγαζί σας, όπως ξεφυλλίζει ένα γυναικείο περιοδικό μόδας.

Μ.Α.: Ακριβώς! Αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη και πιστεύω ότι στο Magazine μπορεί μια γυναίκα να βρει αυτό που πραγματικά θέλει και που έχει ανάγκη, ενώ παράλληλα απολαμβάνει το πλεονέκτημα των πραγματικά ανταγωνιστικών τιμών μας.

Π.Π.: Τι είδους ρούχα και αξεσουάρ μπορούμε να δούμε στις κολεξιόν σας;

Μ.Α.: Οτιδήποτε είναι θηλυκό και αγαπάει τη γυναίκα, ανεξάρτητα από την ηλικία της, ενώ παράλληλα σέβεται το περιορισμένο budget της, δηλαδή το πορτοφόλι της.

Π.Π.: Τι υφάσματα και χρώματα προτείνετε για τη φετινή χειμερινή σεζόν;

Μ.Α.: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα ζωηρά και χαρούμενα χρώματα. Τα υφάσματα έχουν επιλεγεί μ’ ένα διπλό κριτήριο: να είναι απαλά, αλλά ταυτόχρονα ζεστά. Με άλλα λόγια, τίποτα δεν μας εμποδίζει στο να κυκλοφορούμε με «αέρινα» ρούχα, που να καλύπτουν ωστόσο τις χειμερινές ανάγκες για προστασία και ζεστασιά. Το ρούχο αποτελεί ολόκληρη φιλοσοφία και τέχνη. Αυτό ισχύει ακόμη και για το καθημερινό, το casual και το casual chic. Ο βασικός, όμως κανόνας, είναι ένας: οι γραμμές θα πρέπει να είναι πάντα άνετες και να μην «πνίγουν» τη γυναίκα.

Π.Π.: Δώστε μας, με δυο λόγια, κάποια ιδέα για τα χρώματα που προτείνετε στο μαγαζί σας.

Μ.Α.: Προτείνουμε το dusty pink και το ζωηρό μπορντό. Ξεκινάμε από εκεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζουμε τη γυναίκα σε δυο τρεις χρωματικές επιλογές.

Π.Π: Πείτε μας για την πορεία σας στον χώρο του ρούχου και της μόδας.

Μ.Α.: Ξεκίνησα το 1991, ανοίγοντας το πρώτο μαγαζί μου σε ένα νησί που λατρεύω, την Αίγινα. Το στιλιστικό μου, αν θέλετε, «σύμπαν» περιλάμβανε επώνυμα, αυθεντικά ρούχα σε πολύ καλές τιμές. Από εκεί και πέρα επεκτάθηκα στη Χαλκίδα, ακόμη και στη Νέα Ερυθραία. Στα καταστήματά μου «πειραματίστηκα» με χρώματα και γραμμές και πρότεινα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, κάτι που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν οι πελάτισσές μου. Η παραπάνω πορεία με οδήγησε στο να ανοίξω το Magazine στο Μοσχάτο, προτείνοντας οτιδήποτε αφορά στη γυναίκα του τώρα.

Π.Π.: Η μόδα, λοιπόν, ακολουθεί το τώρα και το εφήμερο.

Μ.Α.: Ναι, και αυτή είναι η ομορφιά της. Μία αέναη κίνηση προς τα μπρος…Magazine,
κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ.
Μακρυγιάννη 129,
Μοσχάτο.
Τηλ.: 210 48 38 596

* Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Books and Style

Books and Style