ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μικρό χωριό στην Καραμελούπολη, ζούσαν δύο μικρά κορίτσια, η Νεφέλη και η Δάφνη…

Αχώριστες από τα πρώτα παιδικά τους βλέμματα. Τα χέρια της μίας προστάτευαν την άλλη. Το μυαλό της μίας διόρθωνε τα λάθη της άλλης. Τα φιογκάκια της μίας στόλιζαν τα μαλλιά της άλλης. Οι εφηβικοί εφιάλτες, τα πρώτα καρδιοχτύπια, η πρώτη απογοήτευση, τις βρήκαν μαζί. Ώσπου μεγάλωσαν πολύ και ανακάλυψαν ένα καινούργιο παιχνίδι με τίτλο «Εγώ έχω περισσότερα 1-0».

Πρώτη μάχη… τα μπαλόνια. Πάντα κάποια είχε περισσότερα. Έπειτα από αυτήν τη μάχη, μετρούσαν συναισθήματα. Όσο λιγότερα, τόσο πιο πολλοί πόντοι. Όσο λιγότερα, τόσο πιο πολλή ανεξαρτησία. Έτσι πίστευαν… Ώσπου έφτασαν τα Χριστούγεννα. Εκείνο το πρωί τον Χριστουγέννων ξέσπασε μια δυνατή μπόρα και λίγα λεπτά αργότερα, ένα ουράνιο τόξο κάλυψε απ’ άκρη σ’ άκρη την Καραμελούπολη.

Τα κορίτσια για άλλη μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωπα, παλεύοντας για την κατάκτηση του ουρανίου τόξου. Η μάχη ήταν άνιση, ώσπου η Δάφνη άρπαξε το άσπρο και βρέθηκε βασίλισσα του ουρανού και των αστεριών. Η Νεφέλη άρπαξε το μπλε και βρέθηκε βασίλισσα της θάλασσας και της γης. Η καθεμία μόνη της φόρεσε πλούσια φορέματα. Διαμάντια στόλιζαν τα μαλλιά τους. Κανένα συναίσθημα μοιράσματος δεν περιόρισε την ευτυχία τους. Για λίγο…

Η φιλία είναι μια διαδρομή ουρανού και γης. Πολεμάς με ανεμοστρόβιλους, σεισμούς, φουρτούνες, μα ο προορισμός σε δικαιώνει…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Σταυρούλα Ζάμπρα γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 23 Οκτωβρίου 1984 και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Δραματικής σχολής Αθηνών Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Εργάζεται ως ηθοποιός, αρθρογραφεί σε γνωστά sites καθώς και στο μηνιαίο έντυπο περιοδικό «Συλλογές» για συλλέκτες και φιλότεχνους. Από τις εκδόσεις «Συλλογές» κυκλοφορεί και το πρώτο της βιβλίο, «Με τη βούλα».

Εκδόσεις «Συλλογές» – Αργύρης Βουρνάς
Σολωμού 29, 2ος όροφος,
106 82 Αθήνα
Τηλ. και fax: 210 38 40 187

*Σε αυτή τη στήλη αναφέρονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων, όπως φτάνουν σε εμάς, μέσω των εκδοτικών οίκων.

 

Books and Style

Books and Style