Τίτλος: Ανν
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ
Κατηγορία: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία, Αστυνομικό
Μετάφραση: ΝΕΒΕ ΚΛΑΙΡ
Εκδόσεις Μίνωας

ISBN: 978-618-02-0709-5, σελ. 424, τιμή: 16,99 €, 09/2017

Η Ανν Φορεστιέ, σύντροφος του αστυνόμου Βεροβέν, είναι ο μοναδικός μάρτυρας μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο των Ηλυσίων Πεδίων έχοντας γλιτώσει ως εκ θαύματος από την αγριότητα του ληστή.
Συγκλονισμένος από την επίθεση, ο αστυνόμος Βεροβέν ρίχνεται ψυχή τε και σώματι σε αυτή την έρευνα, η οποία μετατρέπεται σε προσωπική υπόθεση, καθώς ο ληστής, σεσημασμένος εγκληματίας σπάνιας βιαιότητας, αναζητά την Ανν για να την εξοντώσει…

Οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε ένα ξέφρενο κυνηγητό του οποίου το διακύβευμα είναι η Ανν.
Ο Βεροβέν, που αισθάνεται να απειλείται η προσωπική του ζωή, γίνεται κι αυτός με τη σειρά του βίαιος, αμείλικτος, φτάνοντας στο σημείο να απαρνηθεί όλες του τις αρχές…
Οι ρόλοι μεταξύ τους αρχίζουν να μπλέκονται αριστοτεχνικά· ποιος είναι τελικά ο κυνηγός και ποιος η λεία;

Ψυχρή ατμόσφαιρα, κοφτή γραφή, απρόσμενη εξέλιξη της πλοκής: ο Πιερ Λεμέτρ –βραβευμένος με το βραβείο Goncourt για το μυθιστόρημα Καλή αντάμωση εκεί ψηλά– έχει επιβάλει το στιλ και το ταλέντο του στη νουάρ λογοτεχνία.

Βιογραφικό

Ο Πιερ Λεμέτρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1956.
Δίδαξε για πολλά χρόνια λογοτεχνία, προτού αποφασίσει να γίνει συγγραφέας.
Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα, Travail soigne.
Ακολούθησαν άλλα έξι μυθιστορήματα στην ίδια κατηγορία, κατατάσσοντας τον Λεμέτρ στους πιο καταξιω¬μένους και δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στη Γαλλία.
Τα βιβλία του γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις για το έργο του, ανάμεσά τους τα βραβεία: Prix du Premier Roman du Festival de Cognac, Prix Le Point du Polar Europeen, Prix des Lecteurs Policier du Livre de Poche, καθώς και το Crime Writers Association International Dagger Award.
Το μυθιστόρημα Καλή αντάμωση εκεί ψηλά διαφέρει από τα προηγούμενα έργα του και εκτυλίσσεται στον απόηχο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκδόθηκε το 2013, ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 500.000 αντίτυπα και τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt, το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας.

Άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα
• Αλέξ
• Καλή αντάμωση εκεί ψηλά
• Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (eBook)
• Τρεις μέρες, μια ζωή

*Σε αυτή τη στήλη αναφέρονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων, όπως φτάνουν σε εμάς, μέσω των εκδοτικών οίκων.

Books and Style

Books and Style