ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ

«Tη διεύρυνση της προσωπικής υποδειγματικότητας μέσω της πνευματικότητας», αναζητά ο Γιώργος Πανταζώνας και καταθέτει τις σκέψεις του στα εγχειρίδια Φανταστικά 1 και 2 για να τις μοιραστεί με τους αναγνώστες.

«Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, για να βρίσκεσαι εδώ και να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σε διαβεβαιώ πως έχεις κάτι φανταστικό να υλοποιήσεις…» αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του εγχειριδίου Φανταστικά2 του Γιώργου Πανταζώνα.

ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ: Κύριε Πανταζώνα, είστε συγγραφέας, πνευματικός δάσκαλος και θεραπευτής. Πώς συνδυάζονται αυτές οι τρεις ιδιότητες στο ίδιο πρόσωπο;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ: Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάθε άνθρωπος συνδυάζει πολλαπλές «ιδιότητες» στην καθημερινότητά του. Για παράδειγμα, μια γυναίκα φέρει τις ιδιότητες της μητέρας, του τίτλου της εργασίας της, της συζύγου, της δασκάλας για τα παιδιά της, της μαγείρισσας και πολλών άλλων ιδιοτήτων. Όλα τα παραπάνω εκφράζονται με απόλυτη φυσικότητα μέσα στη καθημερινότητά της, επηρεάζοντας αφενός όλους τους συσχετιζόμενους μαζί της, και αφετέρου τον κόσμο ολόκληρο.

Μ.Γ.: Ως συγγραφέας, τι είδους βιβλία γράφετε;

Γ.Π.: Η συγγραφική μου πορεία ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2016 με την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο «Φανταστικά-Εγχειρίδιο Πνευματικής Ανησυχίας», σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Α. Α. Λιβάνη. Παράλληλα με την έκδοση του βιβλίου, υπάρχουν διαθέσιμα κείμενα ως στοχασμοί στην ιστοσελίδα www.fantastika.gr, για μια περαιτέρω ανάπτυξη της έννοιας του «Φανταστικά». Τα βιβλία μου Φανταστικά (Εγχειρίδιο Πνευματικής Ανησυχίας) και το Φανταστικά² (Εγχειρίδιο Πνευματικής Αλήθειας), έχουν ως πρόθεση τη διεύρυνση της προσωπικής υποδειγματικότητας μέσω της πνευματικότητας.

Μ.Γ.: Ως πνευματικός δάσκαλος, τι είδους διδασκαλίες διδάσκετε;

Γ.Π.: Η διδασκαλία βασίζεται εξ ολοκλήρου στα κεφάλαια του «Φανταστικά» (Εγχειρίδιο Πνευματικής Ανησυχίας), εστιάζοντας αφενός στον πλούτο της φανταστικότητας που υπάρχει μέσα στον καθένα μας και όχι από τυχόν διορθώσεις που χρειάζεται να συμβούν, και αφετέρου στην άρση όλων των παραγόντων που καλλιεργούν την αναβλητικότητα. Επενδύουμε στη φανταστικότητα του καθενός, που όσο αναγνωρίζεται από τον ίδιο και σταδιακά αυξάνεται, δεν αφήνει χώρο για τίποτε που να μην συμβαδίζει με την αυθεντικότητα και τις ποιότητες που η ατομικότητά του πρεσβεύει. Οι ενότητες ενός πλήρη κύκλου αφορούν στη σχέση που ο κάθε ενδιαφερόμενος αποδίδει στις παρακάτω ενότητες: Δέσμευση, Τιμή, Αξίες, Δυσκολία, Δημιουργία, Χρέος, Ανάγκη, Αποκάλυψη, Φωτιά, Νέο και Παλιό, Όρια, Καλό και Κακό, ο Διπλανός, Τόλμη και Γενναιότητα, Εμπόδια, Δικαιολογίες, Αποστολή, Φώτιση, Επιλογή, Χρόνος.

Μ.Γ.: Πώς «χρίζεται» κάποιος πνευματικός δάσκαλος;

Γ.Π.: Αποφασίζοντας να αφιερώσει το προσωπικό του χρόνο στη υπηρεσία των άλλων.

Μ.Γ.: Και ως θεραπευτής, τι είδους σπουδές έχετε κάνει;

Γ.Π.: Είμαι Reiki Master και έχω ολοκληρώσει τον σαμάνικο θεραπευτικό τροχό.

Μ.Γ.: Ποιες μεθόδους εφαρμόζετε;

Γ.Π.: Τις παραπάνω, προσαρμόζοντας τες στις ανάγκες της κάθε περίστασης.

Μ.Γ.: Πρόσφατα εκδόθηκε το Εγχειρίδιο Πνευματικής Αλήθειας με τίτλο Φανταστικά2. Παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει το Φανταστικά1. Τι περιλαμβάνεται σε αυτά τα εγχειρίδια;

Γ.Π.: Μια προτεινόμενη «διαδρομή» προς την αναγνώριση και τη δημιουργία ενός «Φανταστικού» κόσμου, προς κάθε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη.

Μ.Γ.: Ποια μηνύματα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μέσα από τα εγχειρίδια;

Γ.Π.: Διανύουμε την σπουδαιότερη περίοδο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σε μια εποχή που όλα γύρω μας «καταρρέουν», όλοι εμείς οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε ο νέος Διαφωτισμός και το νέο πολίτευμα της Δημοκρατίας, που τόσο η Ελλάδα, όσο και ολόκληρος ο πλανήτης χρειάζεται. Θα γράψουμε ένα κείμενο, που θα διεκδικήσει το νόμπελ του Θεού. Εισερχόμαστε σε μια νέα σφαίρα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι ψυχικές ποιότητες που καλούνται να εκφραστούν μέσα από τον καθένα από εμάς, πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα «βραβείο» πολύ διαφορετικής «αναγνώρισης», που μαρτυρά τη διαφοροποίηση της συλλογικής συνειδητότητας. Τιμή σε εμάς τους ανθρώπους. Σε μια περίοδο που για πολλούς η ανθρωπότητα εμφανίζεται να έχει χάσει το δρόμο της, ένας φόρος τιμής αποδίδεται σε κάθε αναγνώστη για όλα αυτά που πρεσβεύει και, κυρίως, για όλα όσα καλείται να πράξει, προκειμένου να εξελιχθεί σε Hommo Fantastikous.

Μ.Γ.: Διατηρείτε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία «Φανταστικά». Τι σκοπό έχετε μέσα από αυτή την ιστοσελίδα;

Γ.Π.: Τη διαβεβαίωση και την υπενθύμιση πως ο σπουδαιότερος άνθρωπος της εποχής μας, είναι ο καθένας από εμάς που ενσαρκώνει τη συνέχεια του ανθρώπινου πνεύματος, μέσα από κάθε του αναπνοή και έκφραση. Ο λόγος του και οι πράξεις του, έχουν μεγαλύτερη σπουδαιότητα και βαρύτητα από κάθε «σπουδαίο» της ιστορίας, απλούστατα γιατί αυτός (ή αυτή) γράφει τη σύγχρονη ιστορία. Επιπλέον ένα ερωτηματολόγιο βρίσκεται διαθέσιμο για την ανάδειξη της φανταστικότητας που υπάρχει στο καθένα μας, περιμένοντας τις απαντήσεις του κάθε ενδιαφερόμενου.

Μ.Γ.: Αφού σας ευχαριστήσω και σας ευχηθώ καλή επιτυχία, θα σας ζητήσω να στείλετε μια ευχή στους αναγνώστες του www.booksandstyle.gr.

Γ.Π.: Όποιος κι αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, για να βρίσκεσαι εδώ και να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σε διαβεβαιώ πως έχεις κάτι φανταστικό να υλοποιήσεις… Κάθε στιγμή της ζωής σας από εδώ και στο εξής, να είναι έτσι ακριβώς όπως σας αξίζει: φανταστική.

* Το εγχειρίδιο Φανταστικά2 του Γιώργου Πανταζώνα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Yorgos Pantazonas έχει καταγωγή από τη Σούρπη Μαγνησίας.
Είναι συγγραφέας, πνευματικός δάσκαλος και θεραπευτής.
Μοιράσου μαζί του πώς ο κόσμος μας μπορεί να γίνει φανταστικός, στο www.fantastika.gr

Books and Style

Books and Style