ΚΕΙΜΕΝΟ: JOHN DOE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PETER TAMAS

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στα εγκαίνια του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, μία συμβολική κίνηση-αναγνώριση της αξίας του βιβλίου, στις δύσκολες εποχές τις οποίες διέρχεται η Ελλάδα και ο κόσμος γενικότερα.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τα Περίπτερα των Εκδοτικών Οίκων για να χαιρετήσει τους εκπροσώπους τους (εκδότες, συγγραφείς και πωλητές), ωστόσο κοντοστάθηκε λίγο περισσότερο σε εκείνο του Ομίλου Νίκη, ούτως ώστε να συνομιλήσει με τους συγγραφείς Μαίρη Γκαζιάνη και Πάνο Παπαδάκη που ήταν παρόντες εκείνη τη βραδιά, 4 Σεπτεμβρίου για την υπογραφή των βιβλίων τους.

Οι δύο συγγραφείς είχαν την τιμή να χαιρετήσουν και να μιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του προσφέρουν τα υπογεγραμμένα από τους ίδιους βιβλία τους «Άλικα Βήματα» (Μαίρη Γκαζιάνη) και «Μάτερ Φαμίλιας» (Πάνος Παπαδάκης), με προσωπικές αφιερώσεις.

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα δύο βιβλία με χαρά και χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συγγραφής, κάνοντας παράλληλα σύντομη αναφορά στο δικό του συγγραφικό έργο. Λίγο προτού αποχωρήσει χαρούμενος από το Περίπτερο της Νίκης, αναφέρθηκε στην «κατάθεση ψυχής» που συντελείται με τη συγγραφή και έκδοση ενός βιβλίου, κράτησε τα δύο βιβλία στα χέρια του και συνέχισε την διόλου εθιμοτυπική αλλά καθόλα ουσιαστική και ελπιδοφόρα παρουσία του στο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Books and Style

Books and Style