ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ

Πολλοί αναρωτιούνται αν πρέπει να πάρουν μαζί τους στην παραλία τον σκύλο τους και πώς πρέπει να τον φροντίσουν, ώστε να εξοικειωθεί με το περιβάλλον. Απευθυνθήκαμε στον κτηνίατρο κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να μας δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να διαχειριστούμε τη συντροφιά του σκύλου μας στην παραλία και στη θάλασσα.

«Αν αποφασίσετε να πάρετε μαζί στη θάλασσα τον σκύλο σας, να φροντίσετε να είναι σε μέρος σκιερό και δροσερό, να έχει άφθονο δροσερό νερό (όχι παγωμένο) και να μην έχει καύσωνα. Αν κολυμπήσει στη θάλασσα, πρέπει να τον ξεπλύνετε με νερό για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο τρίχωμα ή το δέρμα του! Προσοχή σε αντικείμενα που μπορεί να τον τραυματίσουν (όπως βράχια), καθώς επίσης και σε αντικείμενα που μπορεί να τον τρομάξουν (όπως μεγάλα πλαστικά φουσκωτά). Για να προφυλάξετε τα πόδια του από την καυτή άμμο, να τα βρέχετε συχνά. Η ιδανική ώρα για κολύμπι είναι το απόγευμα ούτως ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα θερμοπληξίας.

Μερικές οδηγίες για να μάθετε μπάνιο στον σκύλο σας

Καταρχάς, ξεκινάμε βρέχοντας τα δικά μας πόδια και σιγά σιγά και τα δικά του. Μπορείτε να τρέχετε για λίγο μαζί του ώστε να το δει ως παιχνίδι. Σιγά σιγά, προχωράμε πιο μέσα και τον καλούμε να έρθει κοντά μας, κρατώντας ίσως κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι και κάθε φορά που μας πλησιάζει να τον επιβραβεύουμε. Το σκυλί μας ίσως πανικοβληθεί όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν πατούν τα πόδια του στο βυθό και τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τον βοηθήσουμε.
Στην αρχή τον αφήνουμε λίγη ώρα στο νερό για να μην κουραστεί».

Γιώργος Αναγνωστόπουλος,
Κτηνίατρος
Κ. Βάρναλη 70 Ν. Ερυθραία
Τηλ. 2108078204

Books and Style

Books and Style