Τίτλος : Το τελευταίο μαργαριτάρι
Συγγραφέας : Λία Φλέμινγκ
Ξένη λογοτεχνία
Κοινωνικό
Εκδόσεις Ψυχογιός

ISBN: 978-618-01-2105-6, Αρ.σελίδων: 504 Τιμή: € 17,70, Ημ. Έκδοσης: 19/10/2017

1879, Γιορκ. Η Γκρέτα Κοστέλο πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Βρίσκει μερική απασχόληση στο κατάστημα ενός ηλικιωμένου κοσμηματοπώλη, του Σαούλ Έιμπραχαμς, δουλεύοντας μόνο κάθε Σάββατο. Όμως, η προσοχή της στη λεπτομέρεια, τα μακριά της δάχτυλα και η σημασία που αποδίδει στην ομορφιά σύντομα πείθουν τον Σαούλ να την εκπαιδεύσει ως κεντήστρα μαργαριταριών. Η νέα αυτή ιδιότητα θα τη βγάλει από τις δυσκολίες και θα την οδηγήσει σε μια νέα ζωή.

1879, Σκοτία. Ο Τζεμ Μπέλαμι γνωρίζει την τεράστια δύναμη ενός τέλειου μαργαριταριού. Ο πατέρας του ήταν κυνηγός μαργαριταριών σε έναν παραπόταμο του Τέι στο Πέρθσερ της Σκοτίας, και μαζί είχαν βρει το σπανιότερο μαργαριτάρι, μια ολόλευκη καλλονή με το όνομα «Αρχόντισσα». Όταν το μαργαριτάρι καταλήγει στα χέρια του εμπόρου Έμπεν Σλίνγκερ, ο Τζεμ ρίχνεται στο κατόπι του, αποφασισμένος να το πάρει πίσω.

Μέσα από διαφορετικές γενιές και ηπείρους, από τους ποταμούς της Σκωτίας έως τον μεγάλο Μισισιπή, Το τελευταίο μαργαριτάρι είναι ένα μυθιστόρημα επιθυμίας και εκδίκησης, μια ιστορία για την οικογένεια και την ελευθερία, αλλά και για το ταξίδι μιας γυναίκας έως την αποκάλυψη της πραγματικής ομορφιάς που κρύβει μέσα της.

Βιογραφικό

Η Λία Φλέμινγκ γεννήθηκε στο Λάνκασερ, είναι παντρεμένη και έχει τρεις γιους και μια κόρη. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε ένα αγρόκτημα στο Γιόρκσερ Ντέιλς και έναν ελαιώνα στην Κρήτη, και σε αυτά ακριβώς τα μέρη λατρεύει να γράφει τις ιστορίες της.

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1004153/to-teleytaio-margaritari?cid=1004153

*Σε αυτή τη στήλη αναφέρονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων, όπως φτάνουν σε εμάς, μέσω των εκδοτικών οίκων.

Books and Style

Books and Style