ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ

Για όσους δεν εκτέθηκαν ακόμη στον ήλιο και στην αλμύρα της θάλασσας, ή για όσους τώρα έχουν το δικό τους χρόνο για να ασχοληθούν με την επίλυση κάποιων «ατελειών» τους, κάνοντας το δικό τους καλοκαίρι πιο ανανεωμένο και πιο όμορφο!

ΝΑΤΑΣΑ ΣΕΦΕΡΗ ΔΑΝΙΗΛ

Απευθυνθήκαμε στην Dr med Αναστασία Δανιήλ – Σεφέρη, Πλαστικό Χειρουργό του Νοσοκομείου Υγεία (www.seferi-plastics.gr), η οποία μας ανέφερε τα εξής:

«Η πιο δημοφιλής τάση για το σώμα είναι η λιπογλυπτική, που συνιστάται τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει γρήγορη ανάρρωση και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Πολύ δημοφιλείς επίσης, με άμεσα αποτελέσματα, είναι οι μη-επεμβατικές θεραπείες που εκτελούνται στο ιατρείο. Τέτοια περίπτωση είναι του cool-sculpting, με το οποίο γίνεται αφαίρεση ή ελαχιστοποίηση των τοπικών «αποθηκών» λίπους με συγκεκριμένα μηχανήματα ελεγχόμενου ψύχους. Η μέθοδος αυτή καταστρέφει τον λιπώδη ιστό και απαλλάσσει από το επίμονο λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά, στα «ψωμάκια», στους γλουτούς και τους μηρούς και «αντιστέκεται» στη διατροφή και την άσκηση.

Προηγμένη μέθοδος που εφαρμόζεται στο ιατρείο είναι και η καρβοξυθεραπεία (carboxytherapy) με την οποία διοχετεύεται στο δέρμα αέριο διοξείδιο του άνθρακα με στόχο τη μείωση της κυτταρίτιδας και των ραγάδων. Η καρβοξυθεραπεία είναι μία ανώδυνη διαδικασία η οποία πραγματοποιείται σε ημίωρες συνεδρίες που επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα, έως ότου αντιμετωπιστεί το εκάστοτε πρόβλημα. Μπορεί να εφαρμοστεί με εξελιγμένα μηχανήματα, όπως το Thermage και το Fraxel.

Χρησιμοποιούμε, επίσης, τις ραδιοσυχνότητες (accent, ultratherapy) οι οποίες λειαίνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα, διορθώνοντας και βελτιώνοντας την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση. Οι ραδιοσυχνότητες λειτουργούν αναδιοργανώνοντας το κυτταρικό περιβάλλον έτσι ώστε να διεγερθεί η παραγωγή του κολλαγόνου, ενώ ταυτόχρονα κάνουν λιποδιάλυση.

Την εικόνα του σώματος βελτιώνει αποτελεσματικά και το λιπομασάζ με τα εξελιγμένα μηχανήματα LPG Lipomassage. Με αυτήν τη μέθοδο επιτυγχάνεται μείωση της κυτταρίτιδας και μη επεμβατική λιπογλυπτική. Στη διάρκεια κάθε συνεδρίας εφαρμόζεται στο σώμα κορμάκι LPG bodywear, το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων της κεφαλής που χρησιμοποιείται στη θεραπεία. Αυτή η μη επεμβατική κεφαλή επιτρέπει την αποβολή τοξινών. Επίσης διεγείρονται οι ινοβλάστες, αυξάνονται το κολλαγόνο και η ελαστίνη, και αναζωογονείται και γίνεται πιο υγιής ο δερματικός τόνος.

Σε πολλές περιπτώσεις, για να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η λιποδιάλυση και να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κυτταρίτιδα, εφαρμόζουμε και μεσοθεραπεία (ετερόλογη μεσοθεραπεία). Στη μεσοθεραπεία κάνουμε με πολύ λεπτές βελόνες εγχύσεις ουσιών με λιποδιαλυτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες. Οι εγχύσεις γίνονται στην πάσχουσα περιοχή, στο βάθος του χορίου (είναι η μέση στοιβάδα του δέρματος).

Μία άλλη επιλογή είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) η οποία χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια της γυναίκας. Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή, το οποίο υπόκειται σε φυγοκέντρηση για να απομονωθεί το πλάσμα, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί εγχέονται τοπικά στην πάσχουσα περιοχή με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών και με στόχο τη διέγερση των ινοβλαστών για να παραχθεί νέο κολλαγόνο και άλλοι απαραίτητοι παράγοντες αναγέννησης και ενυδάτωσης του δέρματος.

Για τη βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος σε «δύσκολα» σημεία όπως τα μπράτσα, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, η κοιλιά και οι γλουτοί, επιστρατεύονται τα νήματα. Πρόκειται για μία νέα, ασφαλή, μη επεμβατική θεραπεία σύσφιξης και ανόρθωσης σώματος, που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα νήματα αποτελούνται από ειδικό βιοδιασπώμενο και απορροφήσιμο υλικό (σαν κι αυτό στα απορροφήσιμα χειρουργικά ράμματα) και τοποθετούνται με συγκεκριμένη διάταξη στο δέρμα, ώστε να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό πλέγμα (grid) που υποστηρίζει και ανορθώνει τους ιστούς. Η τοποθέτηση γίνεται με πολύ λεπτές, σαν τρίχα, βελόνες.

Επειδή τα νήματα έχουν χρήση 30 ετών στην χειρουργική, είναι αποδεδειγμένο ότι απορροφώνται από τον οργανισμό χωρίς να προκαλούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Επιπρόσθετα, η μέθοδος είναι ανώδυνη και οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους, με εξαίρεση την έντονη άσκηση την οποία πρέπει να αποφεύγουν τα πρώτα 24ωρα. Τα αποτελέσματα των νημάτων γίνονται εμφανή αμέσως, αλλά τελειοποιούνται σταδιακά.

Ποια απ’ όλες αυτές τις μεθόδους θα εφαρμοστεί, εξαρτάται από κάθε περίπτωση ξεχωριστά και θα καθοριστεί από τη γυναίκα και τον πλαστικό χειρουργό, έπειτα από έναν συνετό έλεγχο ο οποίος είναι απαραίτητος για τον σχεδιασμό ενός κατάλληλου, εξατομικευμένου προγράμματος. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν λύσεις για τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα προβλήματα στην εμφάνιση του σώματος. Αρκεί να γίνει σωστή επιλογή του ειδικού και του θεραπευτικού πρωτοκόλλου».

Books and Style

Books and Style