ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΗΛΟ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΗΛΟΥ

Μετά το εντυπωσιακό ταξίδι μ’ ένα ποδήλατο στα πέρατα της Αφρικής (booksandstyle.gr/οταν-το-ταξιδι-δεν-ειναι-τουρισμοσ/), ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος Ζήλος συνεχίζουν το ταξίδι τους στον πλανήτη, αυτή τη φορά στην αχανή Ασία. Όταν το ταξίδι δεν είναι τουρισμός…

Τριγυρνώντας στην πόλη της Μπανγκόκ, καταλαβαίνει κανείς αναμφίβολα, πως είναι μια γεμάτη ζωντάνια πόλη. Χαμογελαστοί άνθρωποι περπατούν παντού, νωχελικά ζωάκια τριγυρνούν στις αυλές και τα στενάκια.

Μυρωδιές φαγητών ξεπροβάλλουν από κάθε γωνιά της πόλης, καθώς μπορεί κάποιος να βρει όπου και αν περιπλανιέται, έναν μικροπωλητή να μαγειρεύει ή να πουλάει κάτι. Όλα αυτά, μέσα από την αντίθεση της φτωχής αλλά και της εύπορης ζωής των κατοίκων, οι οποίοι συνυπάρχουν αρμονικά.

Τους οδηγούς, θα μπορούσε κάποιος να τους χαρακτηρίσει -κατά κάποιο τρόπο- συνειδητοποιημένους, καθώς όντας ποδηλάτης, βλέπεις πως δεν είσαι αόρατος και ακόμη και στους πιο πολυσύχναστους δρόμους, παραχωρείται προτεραιότητα.

Κι αν κάποιος χαθεί μέσα στα στενά, το μόνο που μπορεί να του συμβεί, είναι να πέσει πάνω σε κάποια από τις χιλιάδες υπαίθριες αγορές και… να τσιμπήσει κάτι!

 

Books and Style

Books and Style