ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΥΡΡΗ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Ξαλαφρωμένοι βλέπω πως ξυπνήσατε σήμερα; Χαρούμενους σας ακούω και σίγουρους για την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη που απολαμβάνετε, όντες τυχεροί και μακάριοι πολίτες τούτου του κραταιού και ευνομούμενου κράτους που σας έτυχε να είναι το σπίτι και η περιουσία σας.

Κι αυτό γιατί ξενύχτησαν πάλι για το χατίρι σας οι εκλεγμένοι κι αγαπημένοι ταγοί σας κατά τον νόμο αλλά και υπηρέτες σας κατά τη δεοντολογία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Ασφαλώς τη νοιώθετε κι εσείς την ευγνωμοσύνη που κι εγώ αισθάνομαι μετά τις άγριες μάχες που εδόθησαν πάλι για το καλό και για το συμφέρον μας χθες στη Βουλή.

Τι μένος υπέρ του δικαίου! Τι πάθος υπέρ της αλήθειας! Πόσος πόνος, πόσος αγώνας, αγανάχτηση, έκρηξη οργής, ζήλος εκκαθάρισης, επιμονή στο φως, αγάπη για του λαού το ευ ζειν. Τι να πρωτοθαυμάσω και τι να πρωτοχειροκροτήσω; Τις βρισιές, τις απειλές, τα αλληλοκαρφώματα!

Ωραία παράσταση, μα την αλήθεια! Απόλαυση και θέαμα μοναδικό η πάλλουσα κερκίδα κι η όζουσα από την αδρεναλίνη αρένα με τους τορεδόρ και τους ταύρους, πασαλειμμένους με τοματόζουμο για τον ανάλογο εντυπωσιασμό! Οι λόγοι των ρητόρων, είτε κατήγοροι ήταν αυτοί ή απολογούμενοι, συναρπαστικοί, πειστικοί και γεμάτοι ατράνταχτα ντοκουμέντα κι αποδείξεις αδιάσειστες!

Καλέ, καλά περάσαμε τη βραδιά μας! Άσε που έχουμε ξανά κάμποσα να λέμε και να σφαζόμαστε καιρό και ζαμάνια πάλι για το τίνος είναι απάνω-απάνω! Τι; Θέλετε να με ρωτήσετε κάτι άλλο;Α… δεν ξέρω τίποτα άλλο… Δεν ξέρω η κακομοίρα τίποτα…

Τί να σας πω για τη κυρά-Μέρκελ που άρχισε πάλι να μας κουνεί το δάχτυλο απειλητικά, τώρα που τακτοποίησε τα ντουλάπια με τους απόκρυφους μπελάδες της και της κουζίνα της την ακαταστασία, προσφωνώντας τον Ζα-Ζα των Βαλκανίων Ζόραν Ζάεφ Μακεδόνα, το κρατίδιό του Μακεδονία και τους Σλάβους του Μακεδόνες;

Ούτε για τον Ερντογάν ξέρω κάτι να σας πω, παρά πως κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό προς το Αιγαίο κι ονειρεύεται συγχρόνως να αποκτήσει το αέριο των κάτω από τη Μεγαλόνησο χρυσοφόρων κοιτασμάτων. Κι ένα μυστικό που κάποιοι ψιθύρισαν σήμερα, πως οι Ιταλοί πάνε να τα κάνουν πλακάκια για την εξόρυξη, συνομιλώντας με το ψευδοκράτος μέσω της διπλωματικής οδού, άρα δι’ αυτού και με τον Σουλτάνο, τι να πω;

Λέω μπας και το ψι-ψι-ψι ψείρα γίνεται; Επιμένετε να με ρωτάτε και για των συνανθρώπων μας τα σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί μ’ ένα πάτημα του κουμπιού πια. Εγώ τι να ξέρω για όλα αυτά; Ευτυχώς, κοιμούμαι ήσυχη, αφού έχω την κυβέρνησή μου που τα ξέρει και τα χειρίζεται όλα και είμαι σίγουρη πως πάντα υπερασπίζεται εμένα και τα συμφέροντά μου.

Το μόνο που κατέχω είναι μια ταχινόσουπα που έβρασα σήμερα -λόγω νηστείας- και παρακαλώ το Θεό να μ’ αξιώσει και του χρόνου τέτοιο καιρό να μπορώ να την ξαναβράσω.

Books and Style

Books and Style